Şemdinli'den kara haber

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Kasım 2017 Güncelleme 03 Kasım 2017, 00:37
Şemdinli’den kara haber

İÇİNDEKİLER

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde yağış ve sis vardı... Bu durumdan faydalanmak isteyen hainler, yine kanlı plan yaptı. Türkiye'ye sızmaya çalıştı. Durumu fark eden güvenlik güçlerimiz hemen düğmeye bastı. Ancak çıkan çatışmada 6'sı asker, 2'si korucu olmak üzere 8 güvenlik görevlimiz şehadete ulaştı.

ANA-BABASI ZİYARET EDECEKTİ
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Tayfun Kavun'un (26) Kırşehir'deki babaevine acı haber tez ulaştı. Baba Recep ve anne Ayşe Kavun'un yakın zaman içinde oğullarını görmek için Hakkari'ye gitmeyi planladıkları öğrenildi. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara'nın (26) Isparta'daki ailesi acı haberle yıkıldı. Gözyaşları Isparta'dan Samsun'a aktı. Şehit Piyade Er Erhan Karaca'nın şehadet haberi ailesini yıktı. Gözyaşlarının diğer adresi Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın memleketi Zonguldak'tı. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emre Karaaslan'ın (24) Bursa'daki evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Ömer Küçük'ün Hatay Kırıkhan'daki ailesi de evlatlarının acı haberini gözyaşları içinde aldı.

Hakkari'deki kalleş saldırının ardından ortaya çıkan manzara, terör destekçilerini bir kez daha ortaya çıkardı. ABD'nin yalancılığını kanıtladı. Zira hainlerin üzerinden Amerikan roketatarı çıktı. TSK'dan yapılan açıklamada teröristlerin üzerinden çıkan silahlar şöyle sıralandı: "3 adet RPG-7 roketatar silahı, bir adet AT-4 roketatar silahı, 10 adet roketatar mühimmatı, 8 adet sevk fişeği, 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 10 adet el bombası ve 5 adet özel yapılmış şemsiye." Daha önce vücutlarına naylon saran PKK'lı teröristler 2012'den sonra termal kameralara karşı şemsiye kullanmaya başlamıştı. Şemsiyelerin vücut ısısını kapattığı için termal kameralar tarafından tespit edilmeyi önlediği anlaşılmıştı.





​YİNE ABDSİLAHI ÇIKTI

KANLARI YERDE KALMADI
Hain saldırının ardından kanlı örgüte yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı. Dün operasyonda 46 terörist ortadan kaldırıldı. Açıklamayı ise bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "8 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Teröristlerden 19'u Şemdinli, 9'u Tunceli, 3'ü Şırnak başta olmak üzere 46 terörist bu çatışmalarda etkisiz hale getirilmiştir. Şu anda da çatışmalar yine aynı şiddette devam ediyor. Hep söylediğimiz gibi biz şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız. Sonuna kadar bu teröristleri bitirinceye kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz" ifadesini kullandı.