Derbide tepki çeken koreografi için soruşturma!

Teröristbaşı Fetullah Gülen son videosunda örgüt üyelerine talimatlarını sıraladıktan sonra konuşmasını “ayağa kalk” şeklinde tamamlamıştı. FETÖ’cü hainlere talimat olarak algılanan bu mesaj, Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçının koreografisinde de yer alınca sosyal medyada günün konusu oldu. Galatasaray-Fenerbahçe maçının tepki çeken bu koreografisiyle ilgili soruşturma açılıyor.

Giriş Tarihi 23 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 23 Ekim 2017, 17:28
Derbide tepki çeken koreografi için soruşturma!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde açılan ve tepki çeken koreografi için Başbakan Binali Yıldırım soruşturma açılması talimatı verdi.

Dün oynanan derbide Galatasaray taraftarının 'Ayağa kalk! Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor' yazılı pankart kullanması tepkilere neden oldu. Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Pensilvanya Eyaleti'nde yaşayan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "Ayağa kalk Sakarya" ifadelerini kullandıktan sonra ayağa kalkması ve ardından Galatasaray tribünlerinde "Ayağa kalk" yazılı bir pankartın açılması sosyal medyada büyük tepki gördü.

Bu yazının dışında dikkat çeken bir diğer konu ise 8 puan önde ligde namağlup şekilde zirvede yer alan ve 'ayağa kalkmasını gerektirecek bir durumu olmayan' Galatasaray'ın maçında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yaşadığı Pensilvanya'da heykeli bulunan Rocky'nin kullanılmasıydı.