Dualar Baykal için

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın tedavisi 7’nci gününe girdi. Hastaneden yapılan açıklamada, 79 yaşındaki siyasetçinin bilincinin kapalı olduğu, ancak tedavide kötüye gidişin olmadığı belirtildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2017 Güncelleme 22 Ekim 2017, 00:17
Dualar Baykal için

İÇİNDEKİLER

Türkiye, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın tedavi gördüğü hastaneden gelecek açıklamaya kilitlendi. 79 yaşındaki siyasetçi geçtiğimiz Pazartesi günü yüksek ateş ve nefes tıkanıklığı şikayeti ile Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'ne sevk edildi. Beynine giden damarda pıhtı tespit edilen Baykal, 3 ameliyat geçirdi. solunum desteği sürüyor Tedavisi 7 gündür süren Baykal ile ilgili hastaneden dün bir açıklama daha geldi. Baykal'ın durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Şuur kapalı, genel durum stabil, yaşamsal bulgular normal seyrediyor. Nörolojik bulgular dünle aynı. Beyin sapı refleksleri alınıyor. Minimal de olsa olumlu gelişmeler var, kötüye gidiş yok. Uyutulma işlemi, cihazlı solunum desteği, beyin koruma ve genel destek tedavisi devam ediyor."

UZUN SÜRECEK BİR MÜCADELE
CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara da Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Milimetrik pozitif gelişmeler olduğunu vurguladı. "Pozitif şeyler var ama bunun için zamana ihtiyacımız var. Belki daha uzun sürecek bir mücadeledir bu. Bildiğimiz bir tarafı çok sağlam beynin. Diğer kuvvetle ilgili, bazı şeylerle ilgili olan bölümde hasarlanmalarımız var ama onun da ne kadarı kalacak zaman gösterecek" açıklamasını yaptı.

BEYİN SAPI REFLEKSİ NEDİR?
Deniz Baykal'a dün 15 kişilik akademik bir ekip tüm iç organlarından nörolojik bulgularına kadar muayene etti. Beyin sapı refleksi tespit edildi. Beyin sapı refleksi, kalp atışı, kan basıncı gibi yaşamsal faaliyetler ile beyin ile vücut arasındaki sinir kontrollerini sağlayan önemli bir işlevi olduğu belirtildi.