Tam ‘Flakka’lık!

İçeni zombiye çeviren ‘Flakka’ adlı uyuşturucu Türkiye’de ilk kez yakalandı. İspanya’dan kargo ile gelen paketleri alan spiker Serkan Okur tutuklandı. Şimdi polis zehrin kaynağını bulmaya çalışıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2017 Güncelleme 16 Ekim 2017, 02:07
Tam ‘Flakka’lık!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de 'bonzai' kabusunun ardından şimdi de tüm dünyada kullanımı yaygınlaşan 'zombi hapı' paniği başladı. İspanya'nın Barcelona şehrinden İstanbul'un Avcılar ilçesine gönderilen kargodan, Flakka adlı sentetik uyuşturucu çıktı. Uluslararası Posta İşleme Merkezi'ndeki rutin kontrolde, narkotik dedektör köpeklerin tepki vermesi üzerine, Ü.K. adına gönderilen ve üzerinde 'Ocean Burst' yazılı 50 adet küçük paket incelemeye alındı.



HABERİNİ BİLE YAPMIŞ
Yapılan incelemede beyaz renkli tozun Flakka'da kullanılan 'Alpha-PVP hydrochloride' maddesi olduğu belirlendi. Esenyurt Posta Dağıtım Merkezi'ne giden Mesaj TV spikeri Serkan Okur, kargoyu almak isterken polis baskın yaptı. Şüpheli ifadesinde Ü.K.'nin kuzeni olduğunu belirterek, "Barcelona'dan bir yakınım kargoyu gönderdi. İçinde ne olduğunu bilmiyordum" dedi. Üzerinden Sarı Basın Kartı çıkan Okur'un daha önce bu uyuşturucu hakkında haber yaptığı öğrenildi. Tutuklanan Serkan Okur'un telefon görüşmeleri inceleniyor. Polis, uyuşturucunun kaynağını bulmak için araştırma başlattı.



ZOMBİYE DÖNDÜRÜYOR
ABD ve Brezilya başta olmak üzere tüm dünyada yayılmaya başlayan, kullananları adeta yamyama çevirip saldırganlaştıran Flakka çok tehlikeli. Maddeyi kullananlar, tanımadıkları kişilere saldırıyor, üstlerini başlarını parçalıyor. Halüsinasyona yol açan madde, kalp krizine neden oluyor. ABD'de bu uyuşturucuyu kullanan bir kişinin arkadaşının yüzünü yediği görüntüleri sosyal medyayı sallamıştı.




Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi'nden 2012 yılında mezun olan Serkan Okur, Meltem Medya Grubu bünyesinde bulunan Mesaj TV'de ana haber sunuyordu.

MEVLÜT YÜKSEL