Sessiz çığlık!

İstanbul Pendik’te okul çıkışında saplantılı aşığı tarafından öldürülen Helin Palandöken’den geriye sosyal medya paylaşımları kaldı. Twitter’da “Gizli bir platonik sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum” yazdığı ortaya çıktı. Yardım çığlığını kimseye duyuramayan genç kız, son yolculuğuna uğurlandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2017 Güncelleme 15 Ekim 2017, 00:00
Sessiz çığlık!

İÇİNDEKİLER

Aşkına karşılık alamayan genç, dehşet saçtı. Pendik'te önceki gün Mustafa Yetkin (21), platonik aşkı 17 yaşındaki Helin Palandöken'i pompalı tüfekle katletti. Arkadaşlarını da yaraladı. Ardından da intihara kalkıştı ancak polis tarafından yakalandı. Hayatının baharında öldürülen Helin Palandöken için Tuzla'daki Aydınlı Cemevi'nde dün cenaze töreni düzenlendi. Genç kızın babası Cihat Palandöken ve kızkardeşi taziyeleri kabul etti. Baba "Anneni kaybettik, seni kaybettik. Beni bırakıp nereye gittin" diye gözyaşı döktü. Öğretmeni ve öğrenci arkadaşları, "Kadına uzanan eller kırılsın" diye slogan attı.



Helin henüz 17 yaşındaydı. Bir caninin silahından çıkan kurşunlarla hayatının baharında aramızdan ayrıldı. Ölümü ailesi ve arkadaşlarını yasa boğdu.

YAPMA DİYE BAĞIRDI
Cinayete tanık olan bir arkadaşı, "Arabadan indi. 'Selam gençler' diye bağırdı. Helin, silahı görünce yüzünü kapatıp 'Dur yapma' diye bağırdı ama 3 kurşun sıktı" dedi. Bir başka arkadaşı ise "Okula ve dershanesine çiçek yolluyormuş. Helin peşini bırakmasını istiyormuş" diye konuştu. Törenin ardından üzerinde gelinlik olan tabutu, kadınlar omuzladı. Tabut cem evinden çıkarıldığı sırada bir sürücü kalabalığın arasında aracıyla ilerlemeye çalışınca tepki çekti. Yaşanan arbede nedeniyle sivil polis, havaya 4-5 el ateş etti. Saldırıya uğrayan sürücü ve yanındakiler, olay yerinden uzaklaştırıldı. Palandöken'in cenazesi de Aydınlı Mezarlığı'nda 5 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden annesi Saadet Palandöken'in mezarının yanına defnedildi.


Mustafa Yetkin'in, Palandöken'in "Kedi istiyorum" notlu paylaşımın ardından bir kedi ile çekildiği fotoğrafı paylaşarak altına "Kediyi aldım, sıra kız düşürmekte" diye yazdığı ortaya çıktı.

'HATIRLAMIYORUM'
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade veren Mustafa Yetkin, "Kasten adam öldürme" suçundan tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Tutuklanan Yetkin, ifadesinde "Olayın şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilmediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin'e ve o esnada yanında bulunan kişilere av tüfeği ile ateş ettiğimi kabul ediyorum. Bu av tüfeğini internetten satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım. Sonrasında ne olduğunu ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kafam çok karışık, Şu an söylediklerimden daha fazla bir şey anlatacak durumda değilim" dedi.


Kızının tabutuna sarılan baba Cihat Palandöken, gözyaşlarına boğuldu.