Köpek davası

Kangal cinsi köpek, av köpeğini boğdu. Sahibi, Kangal’ı tüfekle öldürdü İşadamı Tahsin Keleş, “Ailem perişan oldu. Bu davam sürecek” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2017 Güncelleme 22 Eylül 2017, 00:00
Köpek davası

İÇİNDEKİLER

Trabzon'da 3 Ağustos günü, işadamı Tahsin Keleş'e ait 5 yaşındaki Kangal cinsi 'Paşa' adlı köpek, işadamı Halil İbrahim Sarı'ya ait 7 yaşındaki av köpeğini boğdu. Sahibi Sarı, 'Paşa'yı av tüfeğiyle vurdu. Bacağı sargıya alınan ve hayati tehlikesi bulunan 'Paşa' adlı köpek için ailesi seferber oldu. Köpek ameliyat geçirdi ancak kurtarılamadı. Keleş'e Sarı hakkında şikayette bulundu. Olayla ilgili 'mala zarar verme' suçlamasıyla önümüzdeki günlerde dava açılacak. Tahsin Keleş, "Benim köpeğim uysal bir köpek. Bahçemize başka bir köpek girince benim köpeğim onla boğuşmaya başladı. Köpeğim o köpeği boğazından tutarak bahçenin dışında bırakmış. Av köpeği ölmüş. Çok üzüldüm. Sahibi, av yasağı olmasına rağmen av tüfeğiyle benim köpeğimi vurarak yaraladı. Köpeğimi yaklaşık 1 aydır tedavi ettiriyorduk. Ailem perişan oldu, çok üzgünler. Bu davam sürecek. Tazminat davası da açarak buradan gelecek parayı da hayvan derneklerine bağışlayacağım. Her ne olursa olsun hayvanları sevelim sevdirelim" dedi.

'YANLIŞ ANLAŞILMA VAR'
Halil İbrahim Sarı ise "Olayın benle bir alakası yoktur. Bir yanlış anlaşılma vardır. Benim köpeğim öldü ama onun köpeğini iddia edildiği gibi vurmadım. Ben şikayetçi olmam. Hayvanım öldü gitti. Usta bir domuz köpeği şu anda 10 bin lira. Üzücü bir olay oldu. Ne olursa olsun bir hayvanın ölmesi tabii ki de üzücüdür" diye konuştu.