Varyemez!

Bali ailesi, evleri yandığı için sokakta kaldı. 4 kişi, kendilerine verilen hurda minibüste yaşamaya başladı. Ancak yardıma muhtaç gibi görülen o ailenin, bir servete sahip olduğu ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2017 Güncelleme 16 Eylül 2017, 00:00
Varyemez!

İÇİNDEKİLER

Bursa İnegöl'de evleri yandığı için sokakta kalan 4 kişilik aile için yardım seferberliği başlatıldı. Ancak o ailenin mal varlığı dudak uçuklattı. Remziye ve Cavit Bali çiftinin oturduğu ahşap evde, geçen Kurban Bayramı arifesinde yangın çıktı. Ahşap ev tamamen yandı. Sokakta kalan 2 çocuklu Bali çifti, baktıkları 10 koyundan başka gelirlerinin olmadığını açıkladı. gerçek ortaya çıktı 4 kişilik aile, evleri kül olduğu için sokakta yattı. Ailenin dramı basına yansıdı. Maden Köyü'nde yaşayan bir vatandaş, hurda minibüsünü ev olarak kullanmaları için aileye vererek yardımcı olmaya çalıştı. Komşularının yatak ve yorgan verdiği 4 kişilik Bali ailesi de hurda minibüste yaşamaya başladı. Ailenin dramını basından öğrenen yetkililer ise yardım için kolları sıvadı. Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün talimatı ile minibüste yaşayan aileye yardım edilmesi için İnegöl Kaymakamlığı'nca araştırma yapıldı. Yapılan araştırmanın sonunda ailenin servet sahibi olduğu saptandı. Bali çiftinin, 2015 model bir traktör, 3 otomobil, 50 dönüm arazi, meyve bahçeleri, 60 küçükbaş hayvan ve İnegöl merkezde bir eve sahip olduğu ortaya çıktı. Ailenin, bu mal varlığı nedeniyle, sosyal ve yardım kuruluşlarının yardım etme kriterlerine uymadığı vurgulandı.



MAL VARLIKLARINI BORÇLA ALMIŞLAR
Evleri yandığı için hurda minibüste yaşayan Bali ailesinin mal varlığı araştırıldı. Ailenin bir dairesi, hayvanları, 3 otomobili ve arazilerinin olduğu saptandı. Yardıma muhtaç görüntüsü veren Bali ailesi, sahip oldukları serveti doğruladı. Aile, mal varlıklarının olduğunu fakat bunları borçla aldıklarını açıkladı.