Sur’da çiçek açtı

Sur ilçesine emniyet müdürü olarak atanan Asuman Karacık, 9 ayda yüzlerce olayı çözdü. Evleri gezen, esnafın dertlerini dinleyen Karacık, “Sorunları dinliyoruz büyüklerimize iletiyoruz. Çözüm bulunca herkes mutlu oluyor” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2017 Güncelleme 15 Eylül 2017, 02:12
Sur’da çiçek açtı

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 9 ay önce atanan Asuman Karacık'ı ilçe halkı bağrına bastı. PKK'lı teröristlerin 2015 yılının sonunda hendek kazıp barikatlar kurduğu ve ardından çatışmaların olduğu ilçede hayat normale dönerken, Asuman Karacık ilçede sağlanan huzur ve güvenin devamı için çalıştıklarını söyledi. Karacık ve ekibi koordineli çalışmaları neticesinde olumsuz bir olayın görülmemesi için gece geç saatlere kadar Emniyet Müdürlüğü'nde kalarak yüzlerce olayın çözümü için çalışırken, Sur esnafının ise kadın emniyet müdüründen memnun olduğu belirtildi. Sur İlçesi'nde oturanları ve esnafı sık sık makamında ağırlayan Asuman Karacık, merkeze gelemeyen kadınların da evlerini ziyaret ederek sorunlarını dinliyor. Aile İçi şiddet, işsizlik, yoksulluk gibi birçok konuda kadın ve erkeklerin sorunlarını dinleyen Karacık, sorunları rapor halinde Valilik, Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü gibi kurumlarla paylaşarak çözüm üretmeye çalıştığını söyledi.


İlçedeki esnaf ve vatandaşların büyük sevgi duyduğu Karacık, çocukların sorunlarıyla da ilgileniyor.

HALK ÇOK MUTLU
Karacık, sokakların daha önce karanlık olduğunu belirterek, "İnsanlar, cüzdanım çalınır, kapkaça uğrarım korkusuyla bu sokaklara giremiyordu. Şimdi kafeler açıldı, sokaklar temizlendi. Biz ilçe ekiplerimiz, terör ekiplerimizle, özel harekat ekiplerimizle gece gündüz burada sürekli çalışıyoruz. Vatandaşımız da memnun" dedi.