Dersimiz taciz!

Ortaokul öğrencisi H.Y. ve D.Y., 2014 yılında okul müdürleri Y.A.’nın tacizine uğradı. H.Y., 2 yıl sonra durumu ailesine anlatınca sapık müdür hakkında dava açıldı. 44 yıl hapsi istenen Y.A., önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2017 Güncelleme 08 Eylül 2017, 00:00
Dersimiz taciz!

İÇİNDEKİLER

Taciz skandalı, 2014 yılında Antalya Manavgat'ta bir ortaokulda yaşandı. İddiala göre müdür Y.A., 11 yaşındaki olan H.Y.'ye kendi odasında, 12 yaşındaki D.Y.'ye ise okulun boş sınıflarında cinsel istismarda bulundu. O dönem 6'ncı sınıf öğrencisi olan H.Y., okuldan alınma korkusuyla durumu ailesine anlatamadı. Ertesi yıl, müdürün ders esnasında kendisine bakması sonrası ağlamaya başladı. Durumu, yakın arkadaşı B.G.'ye anlattı. B.G. de kendisiyle aynı yurtta kalan ve aynı okulda okuyan arkadaşı D.Y.'nin müdür Y.A. tarafından tacize uğradığını açıkladı. Bir süre sonra yaşanan taciz, okulda duyulmaya başladı. Psikolojisi bozulan H.Y., tam 2 yıl sonra yaşadıklarını annesiyle paylaştı.

KIZLARIN İFADELERİ ÖRTÜŞTÜ
Duydukları karşısında çok yaşayan aile, durumu jandarma ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne aktardı. Şikayet üzerine sapık müdür hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Ardından mağdurların pedagog eşliğinde ifadeleri alındı. İfadelerin örtüşmesi üzerine Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, iki kızın da farklı tarihlerde müdürün tacizine uğradığı, yaşadıkları istismarı ortak arkadaşlarına anlattığı ifadesi yer aldı. Müdürün, 44 yıl hapisle cezalandırılması istenirken D.Y.'nin ailesinin şikayetten vazgeçtiği açıklandı. İddianamenin, Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından müdürün yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı açıklandı. Kızı H.Y.'nin yaşadığı istismardan 2 yıl sonra haberdar olan anne Z.Y. ise cinsel istismarı ağlayarak anlattı. "Şüphelinin yakınları evimize geldi. Şikayetten vazgeçmemiz için bize para teklif etti. Ama biz şikayetimizden vazgeçmiyoruz. Adaletin en ağır cezayı vermesini istiyorum" açıklamasını yaptı.