Hainin sonu!

DEAŞ’lı canlı bomba, dün MİT Bölge Müdürlüğü ile Polis Merkezi’ni hedef seçti. Takipte olan polis, elini kabloya götüren haini hemen etkisiz hale getirdi. Kalleş saldırıyı önledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2017 Güncelleme 07 Eylül 2017, 02:42
Hainin sonu!

İÇİNDEKİLER

Kan lobisi bu kez Mersin'i karıştırmak istedi. Ancak güvenlik güçlerimiz izin vermedi. Olay dün saat 09.30 sıralarında MİT Bölge Müdürlüğü ile yan yana olan 50'nci Yıl Polis Merkezi önünde meydana geldi. Buna göre polis, cadde üzerindeki şüpheli hareketler yapan bir zanlıyı fark etti. Söz konusu zanlıyı takibe geçti. Ekipler bir süre sonra MİT Bölge Müdürlüğü yanındaki 50'nci Yıl Polis Merkezi'ne yönelen bu kişiye 'Dur' diye seslendi.

50 METRE KALA VURULDU
İhtara uymayan şüpheli, hızla polis merkezine yürüdü. Canlı bomba hedefine 50 metre kala elini kabloya götürmek üzereyken öldürüldü. Bomba uzmanları, cesetteki patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. Yapılan ilk soruşturmada 'canlı bomba'nın Suriyeli 20 yaşındaki Abdulkadir E. olduğu belirlendi. Polis merkezi yakınındaki bir apartmanda oturduğu belirlenen Abdulkadir E.'nin evine baskın düzenlendi.




Saldırı sonrası polis geniş çaplı operasyon başlattı. İlk etapta terörist olduğu belirlenen Abdulkadir E.'nin babası Ahmet E. tutuklandı.