Zehir doktorları

Uyuşturucu çetesi, laboratuvar kurup zehir imal etti. Bunun için İranlı doktorları İstanbul’a getirdi. 7 kişilik şebeke polis tarafından çökertildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2017 Güncelleme 22 Ağustos 2017, 00:00
Zehir doktorları

İÇİNDEKİLER

İstanbul polisi, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmadı. Narkotik ekipleri, Eyüp ve Beyoğlu'nda uyuşturucu imal eden bir şebekeyi takibe aldı. Fiziki ve teknik takibin ardından laboratuvar olarak kullanılan uyuşturucu imalathanelerine baskın yapıldı. Operasyonda İranlı kimyager doktorlar A.S. ve A.S. ile birlikte 7 kişi gözaltına alındı. Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda 12 kilogram metamfetamin uyuşturucu ham maddesi, uyuşturucu hap yapımında kullanılan 16 kilogram ham madde, 100 kilogram sıvı kimyasal, 20 kilogram toz kimyasal ham madde, 2 hassas terazi, 2 tabanca ve 14 mermiye ulaşıldı.

PİYASA DEĞERİ 5 MİLYON LİRA
Baskında ele geçirilen 148 kilogram uyuşturucu ham maddesinin değerinin 5 milyon lira olduğu saptandı. Çökertilen çetenin, "uyuşturucu doktoru" olarak adlandırılan ve laboratuvara dönüştürülen adreste yakalanan İranlı doktorlar A.S. ve A.S.'yi uyuşturucu imalatı için İstanbul'a getirdiği saptandı.