741 gün dayandı

İstanbul’da Ahmet Emre Çavuş, 2 yıl 11 gün önce, maganda kurşunuyla yaralandı. Felç kaldı. Dün ise hayata gözlerini yumdu. Sporcular ve sanatçıların ziyaret ettiği gencin ölümü ailesini yasa boğdu..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2017 Güncelleme 14 Ağustos 2017, 00:00
741 gün dayandı

İÇİNDEKİLER

Ahmet Emre Çavuş, 2 Ağustos 2015 tarihinde henüz 17 yaşındaydı. Hayat doluydu. Ancak şehir magandası, hem hayatını hem hayallerini çaldı. Üzücü olay sonrasında omuriliği zedelenen Çavuş, felç kaldı. Babası Bülent Çavuş ile Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu'na hizmet veren taşeron firmada 'Bakıcı anne' eşi Zeynep Çavuş, aylarca yoğun bakım servis önünden ayrılamayınca işsiz kaldı. Ahmet Emre Çavuş ise ailenin kıt imkanlarıyla tedavi görmeye başladı. Çift, yıllık 190 bin TL'ye yakın tutan fizik tedavi giderini karşılayamaz hale geldi.

GECE DÜZENLENDİ
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan, sanatçı Yeşim Salkım'a kadar tanınmış çok sayıda isim de liseli genci ziyarete gitti. Çavuş, ailesi ve dostlarının çabası ile sürdürülen tedaviye, yanıt vermeye başladı. Aileye destek sağlayabilmek için geçen 28 Mart'ta Küçükköy'de bir düğün salonunda gece düzenlendi. Gecede 20 yerel sanatçı hiçbir ücret almadan sahneye çıkıp Ahmet için destek çağrısında bulundu. 'Çalgı Çengi İkimiz' filminin başrol oyuncuları Ahmet Kural ve Murat Cemcir de hastaneye giderek Çavuş'u ziyaret etti. Ona moral verebilmek için cep telefonu ile görüntülü 'Doğum günü kutlama' mesajları gönderdi. Son dönemde iyileşme görülen ancak son bir haftada durumu kötüye giden Ahmet Emre Çavuş, önceki gün yoğun bakım ünitesinde bilinç kaybı yaşadı. Doktorlar kullanılan tüm ilaçları keserken, liseli genç, kendine geldi. Testlerde, Ahmet Emre Çavuş'un kasıklarında gizli enfeksiyon tespit edildi. Ahmet, dün sabaha karşı hayatını kaybetti. Anne ve babası yıkıldı. Ahmet Emre Çavuş'un cenazesi Sultangazi Cemevi'nde yapılacak törenin ardından toprağa verilecek