NEMgarenk

İstanbul’da dün hissedilen sıcaklık 40 dereceyi aştı. Serinlemeye çalışan Aydınlılar ise Altınkum plajına aktı. Yakıcı kumlarda renk cümbüşü vardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ağustos 2017 Güncelleme 08 Ağustos 2017, 00:33
NEMgarenk

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji, günler öncesinden uyardı. Ağustos ayında sıcaklık zirveye ulaştı. Yurdun dört bir yanı adeta yandı. Uzmanların uyarılarını dikkate alanlar evden çıkmadı. Serinlemek isteyenler ise kendilerini dün de sahillere attı. Denizde serinleyip şemsiyelerin altında uzandı. Tatilin tadını çıkardı. İş hayatındakiler de klimalı ortamlardan ayrılmadı.

BUGÜN 43 DERECE!
İstanbul'da dün termometreler 34 dereceye ulaştı. Bunaltıcı nemle birlikte hissedilen sıcaklık 40 dereceye kadar çıktı. Megakentte bugün ise havanın nemle birlikte 43 dereceye ulaşması bekleniyor. Ege ve Akdeniz'de hava bunalttı. Didim'deki Altınkum Plajı, ince kumu ve şehir merkezinde bulunması nedeniyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladı. Güneşten korunan halk, rengarenk şemsiyelerin altında serinlemeye çalıştı. Sahildeki renk cümbüşünü görenler manzaraya hayran kaldı. Didim Turizm Derneği Başkanı Cengiz Tayyar, "Şu anda plajdaki yoğunluk kapasitesinin de üzerinde. Son 3-4 yılda turizmdeki azalmayı en az yaşayan yerlerdeniz. Geçen sene birçok yerde düşüş varken biz yüzde 16-17'lik artışla kapattık" ifadelerini kullandı.