Yürek acısı

Sağlık skandallarına bir yenisi daha eklendi. 2 aylık kalp hastası Mehmet, jeneratör bozulduğu için ameliyat edilemedi. Hayatını kaybeden talihsiz bebeğin ailesi, durumu savcılığa bildirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2017 Güncelleme 05 Ağustos 2017, 00:23
Yürek acısı

İÇİNDEKİLER

Kalp hastası 2 aylık Mehmet Gökalp, jeneratörün bozulması nedeniyle ameliyatı ertelenince hayatını kaybetti. Aile, hastaneyi savcılığa şikayet etti. İzmir'de yaşayan Mehmet Demir (32) ve Aydan Nur Demirn (29) çiftinin oğulları Mehmet Gökalp, 5 ay önce dünyaya geldi. Bebeğin aniden rahatsızlanması üzerine aile hastaneye gitti.

ANJİYO YAPILDI
Doktor Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan bebeğin kalbinin bir odacığının gelişmediği bu nedenle, kirli ve temiz kanın karıştığı tespit edildi. 1 Haziran'da anjiyo yapılan bebeğin, 2 Haziran'da kalp ameliyatına alınmasına karar verildi. Ancak hastanenin jeneratöründe arıza olunca ameliyat 5 Haziran'a ertelendi. Ancak minik bebeğin kalbi, hastalığa daha fazla direnemedi. Ameliyat günü aileyi arayan yetkililer, bebeklerinin öldüğünü söyledi. Aldıkları haberle büyük yıkım yaşayan aile, hastaneyi savcılığa şikayet etti. Ameliyatın zamanında yapılmaması nedeniyle bebeklerini kaybettiklerini söyleyen baba Mehmet Demir, "Ameliyat zamanında yapılamadı ve ben çocuğumu kaybettim. Hukuk mücadelesi başlattım. Başka anne babaların bizim gibi evlat acısı yaşamasını istemiyorum. Çocuğumun ölümünde ihmali olanlar belirlensin ve cezalandırılsın" dedi. Demir ailesinin avukatı Ahmed Atılgan ise "Ağır bir ihmal var. Hatta öyle ki doktorlar olayı buzdolabının bozulmasına benzetmiş" diye konuştu.

Ceyhan TORLAK