Bayıltan yumruğa 2 yıl

İstanbul Fatih’te Ramazan ayında sokakta sigara içen Gökay Çetin’e yumruk atıp bayıltan Ufuk Tekel, hakim karşına çıktı. ‘Kasten yaralama’ suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2017 Güncelleme 13 Temmuz 2017, 00:00
Bayıltan yumruğa 2 yıl

İÇİNDEKİLER

İstanbul Fatih'te 2016 yılındaki Ramazan ayında Ufuk Tekel, sokakta sigara içen Gökay Çetin'e yumruk attı. Şuurunu kaybeden genç, gözünü hastanede açtı. Şikayet üzerine polis tarafından gözaltına alınan Tekel ise daha sonra serbest bırakıldı. Hakkında dava açıldı. Dün görülen davaya tutuksuz sanık Ufuk Tekel ile taraf avukatları katıldı.

BANA HAKARET ETTİ
Tekel, "Bir anlık sinirle geri dönüp kendisine vurdum. Baygın halde yere düştüğünü görünce hemen yanına gidip dilini çıkartmaya çalıştım. Hatta suni teneffüs de yaptım. Bana hakaret etmesi nedeni ile haksız tahrik altında yaptım" dedi. Kararını açıklayan mahkeme sanık Ufuk Tekel'in 'inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan beraatına karar verdi. Mahkeme sanığın kasten yaralama suçundan ise 2 yıl 2 ay 20 gün hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. İddianamede sanığın kasten yaralama ve inanç hürriyetini engelleme suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu. Sanığın hayati tehlike geçirtecek şekilde müştekiye vurduğunu, nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldığı iddianamede anlatılıyordu.

ALİ OKTAY