Fay canına

Ege Bölgesi’nde dün 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntılar İstanbul’da da hissedildi. Büyük panik yaşayan vatandaşlar, evlerini terk etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Haziran 2017 Güncelleme 13 Haziran 2017, 01:15
Fay canına

İÇİNDEKİLER

Ege ve Marmara Bölgesi'nde dün şiddetli bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün İzmir'in Karaburun İlçesi olduğu belirlendi. 22,98 kilometre açıktaki sarsıntının 6,2 büyüklüğünde olduğu kaydedildi. Şiddetli sarsıntılar, yürekleri ağızlara getirdi. Vatandaşlar korkudan evlerini, iş yerlerini ve alışveriş merkezlerini terk etti. Hava kararana kadar sokaklarda bekledi. Deprem, İzmir, İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kütahya, Manisa, Aydın, Bursa, Yalova, Edirne, Kırklareli, Eskişehir'de de hissedildi. Telefon hatları kısa süreli kesildi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar bize intikal eden olumsuz bir durum, can ve mal kaybı yaşanmadı" dedi. Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel, ise "Deprem çok güçlü olduğu için tedirginlik hakim. Halkımız da bu ani durumla baş etmeye çalışıyor, sokağa döküldüler. Onlar da tedbirli şekilde hareket ediyorlar" dedi. Sosyal medya kullanıcıları da Twitter'da yaptığı paylaşımlarla korkularını dile getirdi:

Havaalanındayım Japon'lar refleks olarak masaların altına girdi bizim Türkler ikna olmak için sallanan lamba arıyor!
Deprem oldu. Beşikteymiş gibi sallandım evde!
İzmir fena sallandı. Allah'ım sen koru...
Deprem yavaş ciğerimi söktün bu nasıl sallamak
Milli deprem ölçerimiz: Lamba...
Deprem olunca kaçmak yerine Tweet atan tek milletiz...
Bir an İzmir'de deprem hiç bitmeyecek sandım!
Başta İzmirli halkımız olmak üzere tüm Türkiye'ye geçmiş olsun.
Ucuz atlattık Allah beterinden saklasın.
Korkudan balkondan atladım.
Deprem korkusunu ömrüm boyunca zor atarım.

KOMŞU'DA 1 KİŞİ ÖLDÜ
İzmir'deki deprem, Yunanistan'da can aldı. Midilli ve Sakız adalarını sarsan 6,1 şiddetindeki depremde bir kadın hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı.