Bir 'dizi' ortaklık

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan gerilim aşıldı. İlişkileri geliştirecek önemli bir adım atıldı. Türk-Rus ortak yapımı diziler için anlaşmaya varıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2017 Güncelleme 08 Mayıs 2017, 00:00
Bir ’dizi’ ortaklık

İÇİNDEKİLER

Rusya-Türkiye ilişkilerinde normalleşme yaşandı. Ruslar, tatil için Türkiye'ye gelmeye başladı. Normalleşmeden Türk dizileri de nasibini aldı. Türk filmlerinin ünü, Moskova'ya kadar ulaştı. Rusya'da Türk dizi ve filmlerine yönelik talep arttı. 2 ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirecek önemli adımlar atıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Rus mevkidaşı Vladimir Medinski ortak film ve dizi yapılması konusunda mutabakata vardı. Bakü'de düzenlenen 4. Dünya Kültürlerarası Diyalog Forumu kapsamında bir araya gelen Avcı ve Medinski, Türkiye ve Rusya arasındaki kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesi konularını ele aldı. Avcı, bakanlık olarak Rusya ile ortak geliştirilecek dizi ve sinema filmi projelerine destek vereceklerini açıkladı.

'ÇALIŞMALARA BAŞLADIK'
Bakan Avcı, "Bu, Türk- Rus ilişkileri bakımından önemli. Türk hikayelerinin Rusya'da, Rus hikayelerinin de Türkiye'de senaryolaştırılarak dizi veya sinema filmine dönüştürülmesini önemsiyoruz. Şimdiden çalışmalara başladık. Anton Çehov'un 'Aksırık' adlı hikayesi Safa Önal tarafından senaryolaştırılıyor" açıklamasını yaptı. Medinski de "Türk ve Rus oyuncuların oynayacağı ortak hazırlanmış projeler, seyirci potansiyelini artıracak. Türk dizileri Rus halkı tarafından yoğun ilgi görüyor" ifadelerini kullandı.