Bir adım umut

3 yaşındaki Özge’nin sol bacağı yanlış iğne sonucu kesildi. Babasının yaptığı 150 liralık düzenekle yürümeye çalışan minik yavru, Türkiye’yi kahretti. Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi. Küçük çocuk için nakil umudu yeşerdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2017 Güncelleme 06 Mayıs 2017, 02:58
Bir adım umut

İÇİNDEKİLER

Türkiye yanlış iğne sonucu sol bacağı kesilen ve babasının yaptığı 150 liralık düzenekle yürümeye çalışan 3 yaşındaki Özge Yıldırım'ın dramını kilitlendi. Antalya Kepez'de yaşayan Özge, 1 Ocak 2014'te Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 6.5 aylıkken dünyaya geldi. Prematüre bebek, yeterli kuvöz olmadığı için özel bir hastaneye sevk edildi. Burada sol bacağına iğne yapılan Özge'nin durumu kötüleşti. Daha 13 günlükken kangren olan sol bacağı diz altından kesildi. Kızının yanlış iğne sonucu bacağının kesildiğini söyleyen baba Ali İhsan Yıldırım, hukuk mücadelesi verdi. Ancak mücadelesi sonuç vermedi. Çaresiz kalan baba, maddi durumu iyi olmadığı için bacağına protez takılan kızını fizik tedaviye götüremedi.

KIZI İÇİN BACAK NAKLİ İSTİYOR
Baba Yıldırım, 150 liraya maliyetle alüminyim ve ipten oluşan bir düzenek yapıp, bunu evinin koridoruna monte etti. Bu düzenekle kızına yürümeyi öğretmek istedi. Babanın mücadelesi, medyanın gündemine yerleşti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, babayı arayıp her türlü desteği vereceklerini söyledi. İşte bu gelişmenin ardından Özge'den güzel haberler geldi. Minik kız, dün babasıyla yeni tedavi umudu için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gitti. Baba Yıldırım, kızının tedavisi için yaptığı yüz, kol ve bacak nakilleriyle ünlenen Prof. Dr. Ömer Özkan ile görüşmek istedi. Ancak Prof. Dr. Ömer Özkan yerinde değildi. Özkan'ın 8 Mayıs'ta Özge'yi muayene edeceği belirtildi. Minik kızın için bacak nakli isteyen baba Yıldırım, şunları söyledi: "ABD'de 11 yaşındaki bir çocuğa el nakli yapıldı. Daha büyük bir başarıya neden imza atılmasın. Prof. Dr. Özkan, daha önce iki kez çift kol nakli yaptı. Dünyaca ünlü büyük başarıları var. Bize de bir umut olur umarım. Özge burada doğdu, umarım burada da nakil olur. Çocuğum o zaman ek bir parça ile hayatına devam etmekten kurtulacak."

GÖZLER PROF. DR. ÖMER ÖZKAN'DA
Sol bacağı kesilen ve protezle yürümeye çalışan 3 yaşındaki Özge için bacak nakli umudu doğdu. Küçük kızın, yaptığı başarılı nakillerle tanınan Prof. Dr. Ömer Özkan ile pazartesi günü bir araya geleceği duyuruldu.