'Viyana'sını!

Ülkelerinde yaşayan Türkler’e ‘Hayır’ baskısı yapan Avrupa’ya en iyi cevabı yüzde 60’ın üzerinde ‘Evet’ diyen gurbetçiler verdi. Yüzde 74.6 oranı bulan Viyana için Avusturya basını bile “Erdoğan’ın yeni başkenti” ifadesini kullandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2017 Güncelleme 19 Nisan 2017, 01:59
’Viyana’sını!

İÇİNDEKİLER

Büyük Türkiye korkusu Avrupa'nın tüm ayarlarını bozdu. 'Evet' çıkmasın diye Türkiye düşmanlığı yapan, Türk bakanı rehin tutan, Türk vatandaşlarına köpeklerle saldıran Avrupa, Nazi zihniyetini hortlattı. Faşist yüzünü gösteren Avrupa, Nazi zihniyetiyle Türk siyasetçilere kapılarını kapattı.

ÜÇÜNCÜ VİYANA KUŞATMASI
Hollanda, bir Türk bakanını rehin tuttu. Türk vatandaşlarına köpeklerle saldırdı. Avusturya, Belçika, Fransa ve Almanya da benzer uygulamalar yaptı. İsviçre Parlamentosu önünde açılan "Erdoğan'ı öldürün" pankartı, Avrupalılar tarafından alkışlandı. Avrupalı faşistlere en iyi cevabı ise gurbetçiler verdi. Almanya'da yüzde 63, Hollanda'da yüzde 70, Belçika'da yüzde 78, Fransa'da yüzde 65 oranında 'Evet' çıktı. Irkçı Avusturya'da da bu oran 73'e ulaştı. Avusturya'nın başkenti Viyana ise neredeyse tüm Avrupa'da rekor kırarak yüzde 74.6 oranında 'Evet' dedi. Burada yaşayan Türk vatandaşlar, 'Hayır' baskısı yapan Avrupa'ya adeta tokat atarken, Avusturya'nın günlük gazetesi Heute, anayasa referandumunun sonuçlarını ilginç bir yorumla manşetine taşıdı. Ankara'da ve Viyana'da çıkan 'Evet' oylarını karşılaştıran gazete büyük puntolarla "Viyana Erdoğan'ın Yeni Başkenti: Viyana: yüzde 74.6 - Ankara: yüzde 48.9" başlığını attı.


Viyana için Avusturya basını "Erdoğan'ın yeni başkenti" ifadesini kullandı