Köprü kilit!

Artvin’de Zeytincik Köyü sakinleri, hırsızlık olaylarına karşı harekete geçti. Ulaşımı sağlayan 70 metrelik köprünün ortasına asma kilitli kapı yaptırarak hırsızlara geçit vermedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2017 Güncelleme 15 Nisan 2017, 00:00
Köprü kilit!

İÇİNDEKİLER

Karadeniz insanı, yine pratik zekasıyla şaşırttı. Artvin'de köylüler, asma köprüye kapı yaptırarak hırsızlara karşı önlem aldı. Çoruh Nehri'nde yapımına 1998'de başlanan Deriner Barajı, 2012'de su tutmaya başladı. Artvin'in Yusufeli İlçesi'ne bağlı Zeytincik Köyü'nün bir bölümü sular altında kaldı. Bu nedenle Zeytincik Köyü Ahalşen Mahallesi'ne ulaşım sağlanamadı. Mahalleye ulaşımın sağlanması için yüksekliği 100 metre olan 70 metrelik asma köprü yapıldı. Ancak kış aylarında kimsenin kalmadığı mahalleye hırsızlar dadandı. Köy sakinleri de hırsızlara karşı önlem almak için kolları sıvadı. Köylüler, mahalleye ulaşımı sağlayan 70 metrelik köprünün ortasına geçen yıl kendi imkanlarıyla asma kilitli demir kapı yaptırdı. Kışın Bursa'da, yazın Zeytincik Köyü'nde yaşayan Necati Çelik (60), kış mevsiminde köylerinde kimsenin kalmadığını vurguladı. Çelik, "Şu anda mahallede ben ve bir komşum olmak üzere sadece 2 kişi yaşıyoruz. Köyde kimse kalmadığı için hırsızlar zaman zaman evlerimize giriyor. Kendimizi bu demir kapı sayesinde güvende hissediyoruz" açıklamasını yaptı. Köy halkından İsmail Beyaz (70) ise "Köprüden geçmek isteyen olursa Necati Çelik'i telefonla arıyor. Böylece kapı tek elden açılıp kapanıyor. Bu Karadeniz usulü bir çözüm. Çok işe yaradı" ifadelerini kullandı.



Köylülerin asma köprünün ortasına yaptırdıkları demir kapı, 24 saat kilitli kalıyor. Köprüden geçmek isteyenler, Necati Çelik'i arayıp kapıyı açtırıyor. Misafirler ise demir kapıyı görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor.