Korku filmi bitti

Yıllardır HDP-PKK ortaklığı nedeniyle işkence çeken Cizre halkı, yeni atanan belediye başkanları sayesinde hizmetle buluştu. PKK bombası korkusu olmadan parklarda oynamaya başlayan 34 bin Cizreli çocuk hayatlarında ilk kez üç boyutlu sinema ile tanıştı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2017 Güncelleme 12 Nisan 2017, 01:43
Korku filmi bitti

İÇİNDEKİLER

PKK'lı teröristler, sivil ayrımı yapmadan tüm halkı hedef aldı. Emirlerini Kandil'den alan HDP'li belediye başkanları ise vatandaşa hizmet etmek yerine terör örgütüne yataklık yaptı. 1.5 yıldır devam eden terör operasyonlarında PKK'ya ağır darbe vurulurken, terör örgütüne yardım eden belediye başkanları ve çalışanları da tutuklandı.

BÜYÜK MUTLULUK
Bu belediyelere İçişleri Bakanlığı tarafından atamalar yapıldı. Bölge halkı bu sayede HDP-PKK zulmünden kurtularak ilk kez hizmet gördü. Diyarbakır, Mardin, Van, Hakkari, Şırnak gibi şehirlerin birçok ilçesine ulaşım, temizlik, su, elektrik, yol hizmetleri kesintisiz verildi. Bölge halkının çocukları hayatlarında ilk kez PKK bombası korkusu yaşamadan parklarda bahçelerde oynamaya başladı. Şırnak'a bağlı Cizre Belediyesi ise çocukları ilk kez üç boyutlu (3D) sinema ile buluşturdu. İçişleri Bakanlığı'nın Kanun Hükmünde Kararname Kararı ile İlçe Kaymakamı Ahmet Adanur'un başkan olduğu ilçede sosyal etkinlik kapsamında, 56 okulda 34 bin öğrenci üç boyutlu sinema ile buluştu. İlk kez üç boyutlu sinema izleyen öğrencilerin sevinçleri yüzlerine yansıdı. Düzenlenen etkinliklerle öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini ve sosyalleşmelerini hedeflediklerini belirten Belediye Başkanvekili Ahmet Adanur, "Buradaki amacımız çocuklarımızın eğitim hayatlarının yanında aktif yaşama karışarak sosyal hayatlarını en iyi şekilde yaşayabilmelerine katkıda bulunmaktır" dedi.