EVdırob

Veysi Hurma kirayı ödeyemeyince 3 çocuğu ile ortada kaldı. O da Kemal Sunal'ın 'Gülen Adam' filminden esinlenip, gardırobu eve dönüştürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2017 Güncelleme 26 Mart 2017, 00:00
EVdırob

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa'da hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Veysi Hurma, birikmiş 1500 liralık kira, su ve elektrik borcunu ödeyemeyince evden çıkarıldı. Başını sokacak bir ev bulamayan Hurma, gecekondu olaylarını protesto eden Kemal Sunal'ın oynadığı 'Gülen Adam' filminden esinlendi. Evindeki gardırobu, 2 metrekarelik tek gözlü mobil eve dönüştürdü.

'BAŞKA ÇAREM YOKTU'
İhtiyaç duyduğu malzemeleri alıp geri kalanını sokağa bırakan Veysi Hurma; eşi Dilek, çocukları 5 yaşındaki Türkan, 7 yaşındaki Mustafa ve 12 yaşındaki Mehmet Hurma ile birlikte Türk bayrağı astığı, 4 tekerlekli 2 metre genişliğindeki mobil evde yaşamaya başladı. Hurma, "Kirayı ödeyemeyince sokakta kaldık. Ben de çareyi seyyar ev yapmakta buldum. Birileri bize yardım edip, ev bulana kadar bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz" dedi. Tuvalet ihtiyaçlarını camide giderdiklerini söyleyen Dilek Hurma ise mahalle sakinlerinin verdiği yemeklerle karınlarını doyurduklarını ifade edip, tek isteğinin 3 çocuğu ile başlarını sokacakları bir ev olduğunu belirtti. Hurma ailesinin gardıropta yaşadığına tanık olan mahalle sakinlerinden Arif Doğan da, gördüğü manzara karşısında utandığını ifade ederek şunları söyledi: "Bu tür görüntüleri Kemal Sunal filmlerinden izliyorduk. Ancak bu film Şanlıurfa'da gerçek oldu. Lüks evlerin yanında dolapta yaşayan ailelerin de olduğunu bu yaşımda gördüm. Çocuklar geceleri bu şekilde hastalanır insanlığımdan utandım"