Mal canın yongası

İşten ayrılan işçi, mobilya fabrikasını yaktı. Patronları 300 bin liralık zarara uğrattı. Ekmek teknelerinin kül olduğunu gören ortaklar ise hüngür hüngür ağladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2017 Güncelleme 16 Ocak 2017, 00:00
Mal canın yongası

İÇİNDEKİLER

Kayseri'nin Kocasinan İlçesi'nde "Mal canın yongasısıdır" atasözü adeta yaşandı! 2 ortak, Mobilyacılar Sitesi'nde 2 ay önce bir mobilya fabrikası açtı. Bankadan kredi çekerek fabrikayı kuran ortaklar Abdullah Başar ve İsmail Erciyes, gece gündüz çalıştı. Ancak fabrikadan çalışan 5 işçiden 40 yaşındaki M.G., iddiaya göre, 2 bin liralık alacağını alamadığı gerekçesiyle işten ayrıldı. M.G., 13 Ocak'ta iş yerine gidip, fabrikadaki 7 bin liralık makineleri çaldıktan sonra dükkanı yaktı. Olay yerine giden itfaiye ekipleri, yangını güçlükle kontrol altına aldı. Fabrikayı yakan M.G. gözaltına alındı. Aracından fabrikadan çaldığı malzemeler çıkan zanlı, tutuklandı.

ZARAR 300 BİN LİRA
Fabrikalarının yandığını duyunca olay yerine koşan patronlar ise gözyaşlarını tutamadı. Fabrikayı kişi başı 50 bin lira kredi çekerek kurduklarını söyleyen Abdullah Başar ve İsmail Erciyes, 300 bin TL'lik zararı nasıl karşılayacaklarını kara kara düşünmeye başladı.

YARDIM ÇAĞRISI
Yanan fabrikanın ortakları Abdullah Başar ve İsmail Erciyes yakınları da fabrikanın kül olmuş halini görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Fabrikada ihracat için hazırlanan malların yanında çek ve senetlerin de yandığını söyleyen Başar, "Tüm birikimlerimiz yanarak kül oldu. Evimizin elektrik parasını bile ödeyemedik. Şimdi elimizde avucumuzda hiç bir şey kalmadı. Yetkililerden yardım bekliyoruz" çağrısı yaptı.