Vahşete ikiz ceza!

Esra Özcan bebeğini boğdu, cesedini bir çantaya koyup denize atı. Cani anne ömür boyu hapis cezası alırken vahşete yardım eden ikizi 14 yıla mahkum oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2016 Güncelleme 16 Aralık 2016, 02:03
Vahşete ikiz ceza!

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde üniversite öğrencisi Esra Özcan (21) sevgilisi C.B.'den hamile kaldı. Geçen yıl ocak ayında ilçedeki özel bir hastanede erkek bebek dünyaya getirdi. Doğum sonrası adres olarak ailesinin yaşadığı Çanakkale Biga'daki köylerini göstererek taburcu oldu. Bebek aşı için getirilmeyince sağlık ekipleri verilen adrese gitti. Esra Özcan'ın, "Bebeğimi Bandırma'da çaldılar' demesi üzerine yapılan araştırmada böyle bir şikayetin olmadığı ortaya çıkınca, genç kadının telefonları dinlendi. Özcan bir süre sonra gözaltına alındı. Genç kadın sorgusunda, C.B. adlı sevgilisinden hamile kaldığını, dünyaya getirdiği bebeğini ikiz kardeşi Kübra'nın yardımı ile yastık ile boğduktan sonra cesedini çantaya koyup denize attığını itiraf etti.

SUÇUNU İNKAR ETTİ
Denizde ve sahilde yapılan aramada çanta ve içersindeki cesede ulaşılamazken, polis bu kez Kübra Özcan ile bebeğin babası olduğu öne sürülen C.B.'yi de gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan Özcan kardeşler tutuklanırken, C.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakkında Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'yakın akrabayı kasten öldürmek' suçundan dava açılan sanıkların yargılaması devam edilirken Kübra Özcan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Karar aşamasına gelen duruşmaya önceki gün devam edildi. Mahkeme heyeti daha önce verdiği ifadesinde bu kez bebeği öldürmediğini söyleyip, "Komşu köyümüz olan Sinekçi'de oturan tanımadığım bir kişi beni ve ailemi çocuğu almak için ölümle tehdit etti. Korkumdan bebeği ona verdim" dedi. Karar veren mahkeme heyeti Esra Özcan'ı ömür boyu hapse çarptırdı. İkizi Kübra Özcan'ı da 14 yıl hapse mahkum etti. C.B.'nin ise beraatine karar verildi.