Kürtaj masasında şoke eden ölüm!

24 yaşındaki Havva Sarıkaya 5 aylık hamileydi. Bebeği engelli olduğu söylenince aldırmak istedi. Ancak yattığı masada nefesi kesildi. 3 saatlik kalp masajı da onu kurtarmaya yetmedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2016 Güncelleme 12 Aralık 2016, 02:06
Kürtaj masasında şoke eden ölüm!

İÇİNDEKİLER

Anne olma arzusuyla yanıp tutuşan Havva Sarıkaya, hayaline kavuşamadan karnındaki bebeğiyle birlikte hayata veda etti... Hiçbir hastalığı olmayan genç kadının ölümü başta eşi olmak üzere tüm yakınlarını şoke etti. Herkesi kahreden haber Muğla'nın Bodrum ilçesinden geldi. Yalıkavak Mahallesi'nde oturan 7 yıllık evli Gürkan ve Havva Sarıkaya (24) çiftinin, 23 haftalık bebeklerine kontrol için gittikleri özel hastanede engelli teşhisi konuldu.

NEDENİ OTOPSİ BELİRLEYECEK
Bunun üzerine ailenin rızasıyla bebeğin alınmasına karar verildi. 9 Aralık'ta hamileliğinin takip edildiği özel hastaneye yatan Havva Sarıkaya, aniden rahatsızlandı. Genç kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastaneye gelen polis ve cumhuriyet savcısı, Sarıkaya'nın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için anne ve karnındaki bebeğini Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Çiftin daha öncede yine engelli olduğu belirlenen bir bebeklerini aldırdıkları öğrenildi.

'ANİDEN ŞUURU KAPANDI'
Eşini kaybeden Gürkan Sarıkaya sinir krizi geçirdi.Gürkan Sarıkaya'nın ağabeyi Yaşar Sarıkaya ise şüpheli görülen ölümü otopsinin aydınlatacağını belirtti. Havva Sarıkaya'nın halası Fatma Özpınar, "Havva'yı kaybettiğimizi duyunca yıkıldık, ölümü bizi şoke etti" dedi. Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Orçun Koçak ise yaşanan süreci şöyle anlattı: "Bebeğin tahliyesi için gerekli tedavisine başladık. Suni sancı verildi. Bu süreçte gebelikte görülebilecek nadir durumlardan birisi olan doğum komplikasyonu olduğundan şüphelendiğimiz aniden bir şuur kapanması, solunum ve dolaşımın durması söz konusu oldu. Bu iş elimizin altında oldu. Hemen müdahalesini yaptık ve yoğun bakıma aldık. Yaklaşık 3 saat boyunca hastaya kalp masajı yapıldı. Kendi elimizle yaptık ama ne yazık ki hastamızı kurtaramadık."

İLK KEZ BÖYLE BİR OLAY YAŞADIK
Tüm çabalarına rağmen Havva Sarıkaya'yı kurtaramayan Dr. Orçun Koçak, "Bebeğin alınması için 25 hafta sınırdı. Bu yüzden 23 haftalık bebeği vakit geçirmeden almak istedik. Böyle bir durumla karşılaştığımız için çok üzgünüz" dedi. Dr. Koçak, şöyle devam etti: "Başıma hiç gelmemişti ancak iki kez bu şekilde vaka gördüm. İkisini de kurtaramadık. Ani gelişen bir durum. Hiçbir kötü alışkanlığı olmayan bir insanda aniden bu sorun yaşanırsa bu emboli olarak düşünülür."