Müdüre bak

12 kişinin yanarak can verdiği yurdun müdürü Cuma Ali Genç, kendisinden başka herkesi suçladı: İtfaiye ekiplerinde ne oksijen tüpü, ne maske, ne de ekipman vardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2016 Güncelleme 08 Aralık 2016, 00:00
Müdüre bak

İÇİNDEKİLER

Adana'da 29 Kasım günü 11 çocuk ve bir eğitmenin yanarak can verdiği yurt faciasının ardından yüreğimiz yandı. Facianın perde arkasında ise skandallar zinciri vardı. Özel öğrenci yurdunun çatısı ahşaptı, yangın merdiveninin kapısı ise açılmadı. İtfaiye de yetersiz kalınca çocuklar hayata çıkamadı! Tutuklanan yurt müdürü Cuma Ali Genç ise kendisinden başka herkesi suçladı. Yangında 6 yaşındaki kızını da kaybeden Genç, ifadesinde şunları anlattı: "Yurdun güvenliğini, Mahmut D. sağlıyordu. Bu kişinin güvenlik görevlisi sertifikası yoktu. Yurtta yangın söndürme tüpü vardı. Ancak olay günü, Mahmut D. beni aradı. Çocukların yangın tüpü başlıklarıyla oynamaları sonucu bu tüplerin havasının kaçtığını, bu nedenle değiştirmek için görevlileri çağırdığını söyledi.

MERDİVEN KISA GELDİ
Görevliler bu tüpleri almalarına rağmen yerine yedek tüp bırakmamışlar. Yurtta toplamda 5 yangın söndürme tüpü vardı ancak olay günü hiçbiri yoktu. İtfaiye ekiplerinde ise ne oksijen tüpü ne maske ne de ekipman vardı. Yangına müdahale çoğunlukla vatandaş tarafından yapıldı. İtfaiye ekipleri yetersiz kaldı. Merdiven kısa geldi. Kurtulanları da çoğunlukla vatandaşlar kurtardı."