Bu olmadı Muhammed

2 yıl önce ilik nakli yapılan 5.5 yaşındaki Muhammed Enes Maden, yapılan tüm çabalara rağmen hayata tutunamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2016 Güncelleme 24 Eylül 2016, 00:00
Bu olmadı Muhammed

İÇİNDEKİLER

Ankara'da yaşayan Seyit, Yıldız Maden çiftinin üçüncü çocukları Muhammed Enes, 29 Temmuz 2014 tarihinde yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerinde ilik kanseri olduğu belirlendi. Küçük çocuk ilik nakli için Antalya'ya sevk edildi. Muhammed Enes'in tedavisi için garsonluk işinden ayrılan baba Seyit Maden, oğluna ilik bulmak için sosyal medya üzerinden Türkiye'yi yardıma çağırdı.

HASTALIK TEKRARLADI
Almanya'dan bulunan ilikle, nakil yapılan Muhammed Enes'te 20 gün sonra lösemi tekrarladı. İkinci nakil ise yüzde yüz uyumlu Türkiye'deki bir donörden bulundu. Naklin ardından yine hastalık tekrar etti. 5.5 yaşındaki Muhammed Enes yaşam mücadelesini kaybetti.

'SEVİNCE BOĞULMUŞTUK'
Bizler Muhammed Enes'i yaşatamadık diyen acılı baba Seyit Maden, "Başka Muhammed Enesler ölmesin. Antalya'da herkes bize çok yardımcı oldu. Uygun ilik bulunduğunda hep sevince boğulmuştuk, ama arkasından hastalığın tekrarlaması bizi zaman zaman üzmüştü. Fakat umudumuzu hiç kaybetmiyorduk. İkinci naklin ardından tedavi süreci kötü gitti. Kötü huylu hücreler galip geldi. Muhammedimizi kaybettik" dedi.