İshak Alaton hayatını kaybetti

Ünlü işadamı İshak Alaton, kalp yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Alaton’un vefatı yakınlarını ve iş dünyasını yasa boğdu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Eylül 2016 Güncelleme 12 Eylül 2016, 00:51
İshak Alaton hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

İş dünyasının ünlü ismi, Alarko Holding'in kurucusu işadamı İshak Alaton, 89 yaşında hayatını kaybetti. Son dönemde yaşlılığa bağlı tedavi gördüğü belirtilen işadamının, dün Beylikdüzü'ndeki özel bir hastanede kalp yetmezliği geçirdiği tespit edildi. Alaton'un vefat haberiyle yakınları ve iş dünyası yıkıldı. 2 Eylül 1927 tarihinde İstanbul'da doğan Alaton, iş hayatına İsveç'te kaynak işçiliği ve teknik ressam olarak başladı. 1954 yılı başında Türkiye'ye dönen Alaton, Dr. Üzeyir Garih ile birlikte Karaköy'de Vefai Han'ın ufak bir yazıhanesinde Alarko Kolektif Şirketi'nin kuruluşuna imza attı. Holding'in iki kişilik kadrosu, apartman kaloriferi tesisatçılığı hizmeti ile Türk sanayi dünyasındaki ilk adımı gerçekleştirdi.

HOLDİNGİ DEVRETMİŞTİ
1973 yılında Alarko'nun halka açık bir Holding olmasından beri üstlendiği Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 15 Mayıs 2015 tarihinde Alarko'yu birlikte kurduğu Garih'in oğlu Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Garih'e devrederek "Alarko Holding Onursal Başkanı" unvanını aldı.