Çaresiz bekleyiş acı bitti

Antalya’da tur teknesi battı. 84 kişi son anda kurtarıldı. Kayıp olan biri Türk 2 kişiden ise acı haber geldi. Serap Çelik, mutfak bölümünde, Lübnanlı turist makine dairesinde ölü bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2016 Güncelleme 05 Eylül 2016, 00:00
Çaresiz bekleyiş acı bitti

İÇİNDEKİLER

Korkunç olay önceki gün Antalya'da yaşandı. 7'si mürettebat toplam 86 kişi ile Kaleiçi Yat Limanı'ndan ayrılan 28 metre uzunluğundaki 'Kurt-C' isimli gezi teknesi, gün boyu turistleri gezdirdi. Ancak akşama doğru fırtına çıktı. Dönüşe geçen tekne, su almaya başladı. Tekne kaptanı Aydın Topaç yardım istedi. Emniyet güçleri harekete geçti. Yan yatan tekneden 84 kişi kurtarıldı. Bu sırada biri Türk 2 kişinin kaybolduğu ortaya çıktı. Arama çalışması başlatıldı. Havanın kararması nedeniyle ara verilen arama çalışmalarına dün yeniden başlandı. Kayıplardan yabancı uyruklu turistin Lübnanlı, Türk turistin ise polis memuru Ramazan Çelik'in eşi Serap Çelik olduğu belirlendi. Limandan bir an olsun ayrılmayan Çelik ise eşinden gelecek müjdeli haberi beklemeye başladı. Ancak dün 15.00 sıralarında acı haber geldi. 45 metre derinliğe kadar batan teknede dalış yapan dalgıçlar, Serap Çelik'in cesedini teknenin mutfak bölümünde buldu. Karaya çıkarılan ceset, otopsi için morga götürüldü. Serap Çelik'in eşi, ailesi ve çocukları sinir krizi geçirdi. Lübnanlı Samira Mamidovo'nun cesedi ise makine dairesinde bulundu.

HORTUM SAVUNMASI
Teknenin gözaltına alınan kaptanı Aydın Topaç, ilk ifadesinde denizde hortum çıktığını, 79 yolcunun panik yaparak aynı anda arka kısma yığılması üzerine teknenin yan yatmaya başladığını iddia etti. Bunun üzerine ekipler meteorolojiden bilgi aldı. Bölgede hortum olayına rastlanmadığı öğrenildi.

Erdoğan ÖZTÜRK-Talat ÖZTUZSUZ