Zehir gibi aile

Erdal ailesi bir süre önce yaprak sarmadan zehirlenip hastaneye kaldırıldı. Taburcu olduktan sonra adak adayıp yemek dağıttı. Ancak bu sofra da serum ve iğnelerle sonlandı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2016 Güncelleme 24 Ağustos 2016, 02:14
Zehir gibi aile

İÇİNDEKİLER

Tekirdağ'da yaşayan Erdal ailesinin başına gelmeyen kalmadı. Asiye Erdal bir süre önce eşi Alaattin Erdal ile çocukları Ayşin ve Münevver Erdal'a akşam yemeği hazırladı. Erdal, yemekte yaprak sarma ve dolma yaptı. Yemeği yiyen aile fertlerinin bir süre sonra karınları ağrımaya başladı. Rahatsızlanan aile, hemen devlet hastanesine koştu. Hastanede yapılan tetkiklerde aile bireylerine gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu. Aile, bir hafta süren tedavinin ardından taburcu edildi.

KOMŞULARI DA MAĞDUR
Erdal çifti, başlarına gelen olumsuzluktan kurtuldukları ve sağlıklarına kavuştukları için şükür yemeği düzenlemeye karar verdi. Adak kesip yakınlarını ve komşularını yemeğe davet etti. Ancak aile bir kabus daha yaşadı. Bu kez de Erdal ailesi, yakınları ve komşuları da yedikleri yemekten zehirlendi. Zehirlenen 25 kişi hastaneye kaldırıldı. 21 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yoğun bakıma kaldırılan 4 kişinin tedavisi ise sürüyor.
Yaşananlara anlam veremediğini söyleyen Alaattin Erdal, "Önce sarmadan zehirlendik. Şükür için bir adaklık kestirdik. Sonra yine zehirlendik, komşular da zehirlendi. Allah esirgedi, Allah beterinden saklasın" diye konuştu.