Kapanmaz acı!

Antalya’da 5 yıldızlı otelin havuzunda boğulan Minel’in cenazesi memleketine gönderildi. Yapılan incelemede, havuza su sağlayan vakuma ait borunun kapağının olmadığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Temmuz 2016 Güncelleme 05 Temmuz 2016, 00:00
Kapanmaz acı!

İÇİNDEKİLER

KKemer'de 5 yıldızlı Özkaymak Marina Otel'in havuzunda boğulan Minel Karadiş'in cansız bedeni memleketi Tekirdağ Çerkezköy'e götürüldü. Havuzda inceleme yapan savcı, diğer otellerin denetlenmesini istedi. Emel-Hüseyin Karadiş çifti hayatlarının en acı tatilini yaşadı. 12 yaşındaki Minel'in cenazesi dayı Abdullah Ölmez'e teslim edildi. Minel'in cansız bedeni cenaze aracına konulurken teyzeleri, halaları ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Anne ve babası ise bu acıya dayanamadığı için morga gidemedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçla havalimanına götürülen cenaze, buradan Tekirdağ'a gönderildi.

ALARM VERİLDİ
Karadiş ailesi ise kızlarının ölümüne neden olan otelden şikayetçi ve davacı oldu. Minel'in küçük kardeşi Emir'in sürekli ablasını sorması yakınlarını hüngür hüngür ağlattı. Aile olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi. Böyle bir ölüm şeklinin olamayacağını da belirten acılı aile, "Allah kimseye böyle bir acıyı yaşatmasın. Biz Minel'imizi kaybettik. Güle oynaya 4 kişi geldiğimiz tatilden bir gün sonra 3 kişi geri dönüyoruz. Bayram günü acıların en büyüğünü yaşıyoruz" dedi. Öte yandan, Minel'in vakum ünitesine ait, kapağı çıkarılmış haldeki boruya ayağının sıkışması sonucu boğulduğu ortaya çıktı. Otel müdürü, teknik müdür ile havuz sorumlusu kusurlu bulunarak haklarında soruşturma açıldı. Savcı, aynı acıyı başka ailelerin de yaşamaması için diğer otellerdeki havuzların kontrol edilmesini istedi.


Minel Karadiş'in ayağının, havuz içindeki şelaleye yine havuzun içinden su sağlayan vakum ünitesine ait kapağı çıkarılmış haldeki boruya sıkıştığı belirlendi.

UZMANLARA KULAK VERİN
Geçen yıl Muğla'da 2, Antalya'da 1 çocuk boğularak can verdi. Antalya Kemer'de kaydıraktan havuza atlayan Tanzel (11) boğularak öldü. Yine 11 yaşındaki küçük Sofia, Muğla'da havuza girdi. Talihsiz çocuğun saçı havuzdaki havalandırma motoruna dolanınca yaşamını yitirdi. Yetkililer şu uyarılarda bulundu: Çocuklar mutlaka ailelerinin gözetiminde havuza girmeli. Havuz suyu belirlenen boy ve yaş seviyesinde tutulmalı. Suda şakalaşmaya dikkat edilmeli. Çok yemek sonrası suya girmek tehlikeli. Çocuk havuzlarının başında can kurtaranlar sık sık gözetim yapmalı!

Erdoğan ÖZTÜRK