CANım vatanım

Almanya’da doktorların 2 ay ömür biçtiği 70 yaşındaki kanser hastası Faik Tanışman, İzmir’de yapılan safra ameliyatı sayesinde hayata tutundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2016 Güncelleme 04 Temmuz 2016, 00:00
CANım vatanım

İÇİNDEKİLER

Almanya'ya 47 yıl önce giden ve orada büyük bir fabrikada makine teknikeri olarak çalıştıktan sonra emekli olan, Faik Tanışman 2 ay önce aniden rahatsızlandı. Kızının da üst düzey yönetici olarak çalıştığı devlet hastanesinde tetkikleri yapılan gurbetçiye, ilk etapta sarılık teşhisi konulsa da kısa bir süre sonra kanser olduğu belirlendi. Alman doktorlar Tanışman'ın ailesine babalarının en fazla 4 ay ömrü kaldığını, son günlerini yaşaması ve hava değişimi için Türkiye'ye götürmelerinin faydalı olacağını söyledi. Çocukları, babalarını hayatta tutmak için yaptığı araştırma sonucunda, farklı bir teknikle bu tür ameliyatların gerçekleştirilebildiğini öğrenince soluğu İzmir'de aldı. Genel Cerrah Prof. Dr. Ünal Aydın'la görüşen ve aslında son günlerini yaşadığının farkında bile olmayan Faik Tanışman, bıçak altına yatmaya karar verdi. Başarılı geçen operasyonda, safra yollarındaki ve karaciğere giren kan damarlarındaki tümör temizlendi. Bunun için karaciğere giren ana damarlar kesilerek sanki nakil yapılıyormuşçasına tümörden temizlenerek yeniden dikildi.

DÖRT GÖZLE BEKLİYORLAR
Sonrasında ince bağırsaktan yeni safra kanalları yapılarak ameliyat başarıyla tamamlandı. Operasyonun ardından tekrar ayağa kalkmasına en çok Alman doktorların şaşırdığını söyleyen 3 çocuk babası Faik Tanışman, "Şu an Almanya'daki tüm doktorlar beni bekliyor. Bu ameliyatın nasıl yapıldığını merak ediyorlar. Hatta gitmemi de bekleyememişler. Raporlarımı istemişler. Kendimi Türk doktoruma emanet ettim. 1 ayda sağlığıma kavuştum" diye konuştu.

ALMANLAR ÇOK ŞAŞIRDI
Faik Tanışman, Alman doktorların hayatta olmasına çok şaşırdığını, uygulanan tekniği öğrenmek için raporlarını istediğini söyledi. Tanışman "Çünkü bana uygulanan tekniğin Almanya'da yapılmasının mümkün olmadığını söylemişlerdi" dedi.