Anavatan

Teröristler, Mardin’in Midyat İlçesi’nde emniyet binasına bomba yüklü araçla saldırdı. Yarım tonluk bombayı bina önündeki bariyerler yavaşlattı. Ancak biri 6 aylık hamile iki kadın polis şehit oldu. Kimliği belirlenemeyen 2 kişi de hayatını kaybetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2016 Güncelleme 09 Haziran 2016, 01:19
Anavatan

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un ardından teröristler bu kez Mardin Midyat'ta İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını hedef aldı. Hainler dün bombalı yüklü araçla emniyete saldırdı. Kanlı pusuyu fark eden polisler araca ateş açtı. Kısa süreli çatışmanın ardından teröristler, bomba yüklü aracı binanın girişinde bulunan nöbetçi polis kulübesinin yanında infilak ettirdi. Şiddetli patlama, ilçenin her yerinden duyuldu. Saldırıda polis memurları Nefize Özsoy (32) ile Şerife Özden Kalmış (31), vatandaşlar Fahrettin Ekinci (31), Bekir Sayan (61) ile eşi Hayriye Sayan (59) şehit oldu. Aralarında çocuk ve polislerin de olduğu 51 kişi yaralandı. Şehit Özsoy'un Kırklareli'de görevli eşi Cumhur Özsoy'un da geçen yıl Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıda yaralandığı belirtildi. Özsoy çiftinin, Elif (4) adında bir kız çocukları olduğu öğrenildi.

ALTAN TAN'I KOVDULAR
6 aylık hamile olan Şehit Kalmış'ın eşinin de polis olduğu ve Mardin'de görev yaptığı açıklandı. Şehit Kalmış daha önce de 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ü korumuştu. Öte yandan bombalı saldırının ardından Midyat'a giden HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ı yuhalayan vatandaşlar, tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Biz sorunu çözün diye sizi Meclis'e gönderdik. Bombaları patlatıp, insanları öldürün diye göndermedik. Sizi burada istemiyoruz, gidin" diyerek Tan'ı yuhaladılar. Tepki üzerine Tan, aracına binip, olay yerinden hızla uzaklaştı.

Mehmet İŞ-Nezir GÜNEŞ-Murat SAVAŞ