Üst aklın kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Almanya’ya sözde soykırım tepkisi: “Alman ekolü” şu anda Türkiye üzerinde bazı operasyonların içinde, peşinde.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2016 Güncelleme 04 Haziran 2016, 01:43
Üst aklın kararı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Afrika gezisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Alman Parlamentosu'nun 1915 olayları ile ilgili kararının arka planı için "üst akıl" uyarısını yaptı. Ardından şu ifadeleri kullandı:

ALMANYA'NIN SÖZDE SOYKIRIM KARARI: Alman Parlamentosu'ndaki kararın, bir kıymeti yok. Farkında olmadıkları konu şu: Türkiye gibi bir dostu kaybetme riskiyle karşı karşıyalar. Burada da bir üst akıl var. Düşünebiliyor musunuz, oylamada bir ret, bir çekimser, bir de oylamaya katılmamış olanlar var. Almanlar için milli bir mesele mi bu? Geçen sene 1915 olaylarının 100. yılıydı. Böyle bir tasarı niye geçen sene oylanmadı? Bunlar düşündürücü tabii! Üst akıldan kendilerine böyle bir talimat gelmiş olmalı ki böyle bir adım attılar.

AB MÜZAKERELERİ: Almanya'da olan hadiseyi, Türkiye-AB olayı gibi görmek doğru olmaz. AB olayını ayrı değerlendirmek lazım.

ALMAN EKOLÜ: Almanya'daki bazı kesimlerin son zamanlarda Türkiye konusundaki tavırlarının pek kabule şayan olmadığını daha önce ifade etmiştim. 'Alman ekolü' diye bir ifade kullanmıştım. Bu ekol şu anda Türkiye üzerinde bazı operasyonların içinde, peşinde. Bu konuda Alman medyası da bir hayli aktif. Türkiye'de bağlantıları da var tabii. Tüm bu hususları da iyi incelemek lazım.

OKAN MÜDERRİSOĞLU