İşte Muhammed Ali'nin kişiliği ve Müslüman kimliği

Hayatını kaybeden dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali'nin başarılarının yanında kişiliği ve Müslüman kimliği de akıllarda kaldı.

Giriş Tarihi 04 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 05 Haziran 2016, 02:00
İşte Muhammed Ali’nin kişiliği ve Müslüman kimliği

İÇİNDEKİLER

Uzun bir süredir parkinson hastalığı ile mücadele eden 74 yaşındaki dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali solunum yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

SPORCULUĞU, KİŞİLİĞİ VE DURUŞUYLA ÖRNEK BİR İNSAN
Ona sadece bir boksör olarak bakmamak gerekir. Çünkü o gücüyle olduğu kadar kişiliğiyle de hep daha iyisini yapmaya çalışmıştır.

1960 Roma Olimpiyatları'ndan döndükten iki gün sonra bir lokantada sadece beyazlara servis yapıldığını öğrenince, altın madalyasını Ohio Nehri'ne atmıştır. 1996 Atlanta Olimpiyatları'nda bu madalyanın yerine başka bir altın madalya kendisine verilmiştir.

Din olarak İslamiyet'i seçmiştir ve Vietnam savaşına gitmemiştir. Bu durumu şöyle dile getirmiştir: "Benim onlarla sorunum yok." (I'I ain't got no quarrel with them Vietcong'). Bu nedenle unvanlarına el konuldu ve bokstan uzaklaştırıldı. Fakat o yılmadı. Bu süre içerisinde üniversiteleri dolaşarak İslamiyet'i anlattı. Malcolm X ile yakın ilişkileri oldu. Verimli işlerle uğraştı.

ADI DUVARDA YAZIYOR
Muhammed Ali'nin ismi Hollywood'da yerde yazmayan tek insan.

Tüm yıldızlar yerde, kaldırımların üstünde yerleştirilmişlerdir. Bunun tek istisnası ünlü boksör Muhammed Ali için konulan yıldızdır; Muhammed Ali "Peygamberim Hz. Muhammed'in adını ayaklar altına koydurmam" deyip, bunda diretince organizatörler talebini kabul etmişler ve Muhammed Ali'nin yıldızını üstüne basılmaması için Kodak Theatre'ın duvarına asmışlardır.

SPİKERE VERDİĞİ TARİHİ CEVAP
Muhammed Ali'nin, bir televizyon programında spikerin "koruman var mı" sorusuna verdiği "bir korumam var Allah" cevabı da hala akıllarda yerini koruyor.

İSTANBUL'U ZİYARET ETMİŞTİ
Boks efsanesi, 1 Ekim 1976'da Milli Selamet Partisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan'ın davetlisi olarak İstanbul'a gelmişti ve Sultanhamet'te namaz kılmıştı.