TOBB atışı

CHP lideri Kılıçdaroğlu skandallarına bir yenisini daha ekledi. Önce TOBB Başkanı'nı eleştirdi. Ardından "Başkanlığı kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" dedi. Buz gibi bir hava esti. Hükümetten tepki gecikmedi: Sen darbeci misin?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mayıs 2016 Güncelleme 12 Mayıs 2016, 01:36
TOBB atışı

İÇİNDEKİLER

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin başına kasetle geçti. Her daim yön değiştirdi. Atatürk ve laikliğin arkasına gizlenip, cemaate destek verdi! Dün ise gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi. Ülkesini her fırsatta dünyaya şikayet eden Kılıçdaroğlu, dün Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'na gitti. Kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada öncelikle TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu hedef seçti. Laiklik tartışmalarıyla ilgili "TOBB Başkanı laikliğe neden sahip çıkmıyor" dedi. Ancak Kılıçdaroğlu'nun "TOBB atışları" bununla sınırlı değildi.



'SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI'
Skandallara imza atmaya doymayan CHP lideri, konuşmasının devamında başkanlık sistemiyle ilgili tartışmalara değindi. Kılıçdaroğlu, "Anayasa'yı değiştirelim; ne için? 'Başkanlık sistemini getireceğiz'. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" dedi. Kılıçdaroğlu'nun kanlı sözleri, TOBB'un 72. Genel Kurulu'nda buz gibi bir hava estirdi. Kılıçdaroğlu'nun cümleleri iş dünyasını da rahatsız etti. Hükümetten ise Kılıçdaroğlu'nun kanlı sözlerine tepki gecikmedi. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Akla ziyan açıklama" ifadesini kullanırken, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kılıçdaroğlu'na "Sen darbeci misin? Darbecilere mi çağrı yapıyorsun?" sorusunu yöneltti. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da "CHP lideri demokratik zeminde tartışılacak sistem problemlerini akli selim zeminde tartışmak yerine savaş çığırtkanlığı yapmaktadır. Kılıçdaroğlu şirazesinden çıkmıştır" dedi.

ÖLÇÜSÜNÜ ALIR!
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik hadsiz ifadelerine cevap verdi: "Ben anamuhalefet partisi lideri değilim. Ben TOBB Başkanı'yım. Bana muhalefet etmek istiyorsa, seneye gelir, Türkiye'de beceremedi, burada Odalar Birliği'nde de boyunun ölçüsünü alır."



KANDİL KEMAL!
Kılıçdaroğlu'nun ağzından kan damladı! Twitter'da CHP liderinin "kanlı açıklamalarına" tepki yağdı. İşte yorumlardan bazıları: Kemal Kılıçdaroğlu, Kandil'e gitsene... Meclis'te terörist istemiyoruz. Bu mu Cumhuriyet'in CHP'si! Kandil, Kılıçdaroğlu'nu başkan yapsın. Gandi Kemal'den sonra darbeci Kemal! Kılıçdaroğlu, HDP ile aynı zihniyette. Yeni bir Kemal skandalı daha. Darbecilere göz kırpan Kemal! CHP liderinin yeni adı: Kandil Kemal!

HADDİNİ BİLD!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Alman gazetesi Bild'e röportaj verdi. Ülkesinin seçilmiş Cumhurbaşkanı'nı Almanlar'a şikayet etti. Erdoğan'a "Diktatör" diyerek, Türkiye'nin terörle mücadelesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmekten çekinmedi. Türk düşmanı Bild gazetesine röportaj veren Kılıçdaroğlu, Alman gazetecilerle birlikte Türkiye'yi eleştirdi.



Bild'e röportaj veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye düşmanlarını sevindirdi!

EDA IŞIK