Bağlar bombası

PKK, Diyarbakır Bağlar’da bomba yüklü araç patlattı. Gözaltındaki 7 terör zanlısını taşıyan servis aracını hedef alan saldırıda 3 kişi öldü, 12’si polis 45 kişi yaralandı. Ölenlerin , PKK’ya yardım etmekle suçlanan terör zanlıları olduğu açıklandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2016 Güncelleme 11 Mayıs 2016, 02:19
Bağlar bombası

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Dicle Bulvarı'nda Diyarbakır-Elazığ yolundaki 7. Kolordo'nun yakınlarında saat 16.30 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından bombalı bir araç infilak ettirildi. İçinde terör operasyonlarında gözaltına alınan 7 PKK'lının da bulunduğu polis servis aracının geçişi sırasında patlatılan bomba sonucunda 3 kişi hayatını kaybetti. 12'si polis, 5'i gözaltındaki PKK yandaşları olmak üzere 45 kişi ise yaralandı. Ölenlerin servis aracında bulunan terör zanlıları olduğu açıklandı. Uzaktan kumandayla patlatılan aracın 7'inci Kolordu Komutanlığı'na 100 metre mesafede ve Albay Güler Ekinci İmam Hatim Ortaokulu'nun hemen yanında meydana geldiği belirtildi. Okulun öğlen saatine kadar eğitim vermesi daha büyük bir faciayı önlerken, çevrede çok sayıda sivilin bulunması ise bilançoyu artırdı.

ORTAOKULUN TAM ÖNÜNDE PATLATTILAR
Aralarında 1 aylık bir bebeğin de bulunduğu yaralılar, Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Selahattin Eyyubi Hastanesi ve Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Patlama sesi kentin büyük bir bölümünden duyuldu Polis ekiplerince olay yerinde inceleme sürerken, Dicle Bulvarı ulaşıma kapatıldı. Güvenlik güçlerince teröristlerin yakalanması için çevrede operasyon başlatıldı.

7 TERÖR ZANLISI VARDI
Diyarbakır'daki saldırıda hedef alınan polis servis aracı içinde 7 terör zanlısının bulunması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Önceki gün gözaltına alınan zanlıların hastane kontrolünden döndüğü öğrenildi. Zanlılardan birinin eylem hazırlığında olduğu diğerlerinin ise PKK'lılara lojistik sağlamak suçundan tutulduğu belirtildi. Zanlıların örgüt yapısı hakkında önemli bilgi sahibi olmaları nedeniyle hedef alınmış olabileceği iddia edildi.