Kendi görüşüdür bizi bağlamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı’nın ‘laiklik’ çıkışı hakkında konuştu: Kendi düşüncesidir. Benim ve kurduğum partinin düşüncesi bellidir. Mısır’da yaptığım konuşma önemlidir.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2016 Güncelleme 27 Nisan 2016, 02:01
Kendi görüşüdür bizi bağlamaz

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinde Grabar Kitaroviç ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan basın toplantısında, 'laiklik' açıklamasıyla çok konuşulan TBMM Başkanı İsmail Kahraman'la ilgili değerlendirmede bulundu. Erdoğan, "Meclis Başkanımız, Anayasa tartışmaları bağlamında kendi kanaatlerini ortaya koymuştur, düşüncelerini ortaya koymuştur. Şahsımla ilgili ise benim başından itibaren bu konudaki düşüncelerim bellidir. Hele hele Mısır'daki yaptığım konuşma, bu konuda çok çok önemli. Kurucusu olduğum partimin programında bu zaten çok açık net yer almaktadır. Buradaki gerçek şudur yani devlet tüm inanç guruplarına, inançlarını yaşama hususunda eşit mesafededir. Laiklik budur" dedi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Yeni anayasada laiklik tarifi olmamalıdır" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2011 yılında Mısır'da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı: Erdoğan, "Türkiye'de anayasa laikliği, devletin her dine eşit mesafede olması olarak tanımlar. Laiklik kesinlikle ateizm değildir. Ben Recep Tayyip Erdoğan olarak Müslümanım ama laik değilim. Fakat laik bir ülkenin başbakanıyım. Laik bir rejimde insanların dindar olma ya da olmama özgürlüğü vardır. Ben Mısır'ın da laik bir anayasaya sahip olmasını tavsiye ediyorum. Çünkü laiklik din düşmanlığı değildir. Laiklikten korkmayın. Umarım ki Mısır'da yeni rejim laik olacaktır. Umuyorum ki benim bu açıklamalarımdan sonra Mısır halkının laikliğe bakışı değişecektir.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinde Grabar Kitaroviç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı resmi törenle karşıladı. Kitaroviç, Erdoğan ile yaptıkları görüşmede terörle mücadele konusunu da ele aldıklarını belirtti. Türkiye'nin AB üyeliğine destek verdiklerini söyledi.