Tabancaya platin kılıf

Özgecan Aslan’ın katilini öldüren silahı cezaevine sokan G.B’nin, x-ray cihazından bacağındaki platin sayesinde rahatlıkla geçtiği ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2016 Güncelleme 20 Nisan 2016, 00:00
Tabancaya platin kılıf

İÇİNDEKİLER

Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'in öldürülmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre cinayete karar veren 2 hükümlü ve 1 tutuklu, olayı önceden organize etti. Zanlılar, önce cezaevine kolayca tabancayı ve x-ray cihazı ile akıllı kapılardan geçirebilecek bir kişiyi bulmak için çalışma yaptı. Daha sonra kendi koğuşlarında bulunan H.B. adlı hükümlünün eşi G.B'nin bacağında platin olduğunu öğrenince, harekete geçti.

İÇ ÇAMAŞIRINA SAKLADI
Kadından kendilerine bir tabanca getirmelerini istedi. G.B. de iç çamaşırına sakladığı silahı, görüş günü cezaevine getirdi. Bacağında platin olduğu için de raporunu gösterip x-ray cihazından uyarıya rağmen rahatlıkla geçti. Tabancayı kocasına pembe odada verdi. Silah böylelikle G.A, F.Y. ve A.T.B. adlı zanlılara ulaştı. 11 Nisan 2016'da Suphi Altındöken öldürüldü, babası Necmettin Altındöken ise ağır yaralandı. Olayı gerçekleştiren G.A. ile birlikte FETÖ'ye yardım ve yataklıktan tutuklu yargılanan F.Y. ile hükümlü A.T.B., H.B. ve infaz koruma memuru H.A.Ö. ile hükümlü H.B.'nin eşi G.B. tutuklandı. Suphi Altındöken'in cenazesi ise bir süre hastanede kaldı. Yakınlarının almasına izin verilmedi. Kadın katili, tabutuna bir kadın eşarbı örtülerek Suriyeli kadın diye gizli tutulan bir mezarlığa gömüldü.

PEMBE ODADA TESLİM ETTİ
H.B adlı hükümlünün ayağında platin olan eşi G.B, tabancayı iç çamaşırına gizledi. Platin için verilen raporu görevlilere gösterip cezaevine rahatlıkla girdi. Pembe odada buluştuğu kocasına silahı verdi. Zanlılara ulaşan tabanca ile Altındöken infaz edildi!