Otizmin ilacı eğitim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sekizinci Renk Otizm Farkındalık gecesinde konuştu: Eğitim, otizmin tek çıkar yolu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Nisan 2016 Güncelleme 09 Nisan 2016, 00:51
Otizmin ilacı eğitim

İÇİNDEKİLER

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Türkiye'nin en büyük sosyal sorumluluk projelerinden birini hayata geçirdi. Otizmli çocukların yaşam kalitelerini yükseltmek için başlatılan Sekizinci Renk Otizm Farkındalık Projesi dün akşam start aldı. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen geceye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katıldı. SABAH'ın da ana medya sponsoru olduğu proje kapsamında Türkiye'nin dört bir köşesine otizmli çocuklar için özel eğitim merkezleri kurulacak. Bugün yalnızca İstanbul'da olan ve 34 öğrenciye hizmet veren Sakine Kalyoncu Çocuk Eğitim Merkezi tüm Türkiye'yi kucaklayıcı niteliğe büründürülecek.

ERKEN TEŞHİS...
Gecede konuşan Erdoğan, otizmle mücadele konusunda eğitimin önemine vurgu yaptı. Erdoğan, "Eğitim herkes için gerekli ama otizmli çocuklarımız için aynı zamanda bir tedavi. Yani eğitim, otizmin tek çıkar yolu diyebiliriz. Bilimsel araştırmalar, erken teşhisle birlikte doğru eğitimin otizmli çocukların hayatında büyük bir fark oluşturduğunu gösteriyor" dedi.

PROJEYE ÖZEL ŞARKI
Otizmli çocukların eğitimine dikkat çekmek için gecede Nil Karaibrahimgil ile Mustafa Ceceli'nin ortak bestelediği şarkı da ilk kez söylendi. Davete Hülya Koçyiğit, Nihat Doğan, Berdan Mardini, Ufuk Özkan gibi çok sayıda ünlü katıldı.

Ceyda KARAASLAN