Otizmli dahi

Otizm hastası Rabia, hayata ses verdi. 20 yaşında tam 20 enstrüman çalan genç kız, konservatuvarın tek otistik öğrencisiydi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Nisan 2016 Güncelleme 04 Nisan 2016, 00:00
Otizmli dahi

İÇİNDEKİLER

İSTANBUL Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın otizmli tek öğrencisi olan 20 yaşındaki Rabia Aytek, otizmli çocuklara umut olacak büyük başarılara imza attı. Rabia, 2 yaşından sonra konuşmamaya ve gülmemeye başladı. Doktorlar tarafından yanlış teşhis konularak "6 aylık ömrü kaldı" denilen Rabia'nın 10 yaşında otizmli olduğu anlaşıldı. Diğer kızı da lösemi hastası olan anne Canan Aytek, kızını müzikle hayata bağladı.

HEDEFİ ÜNİVERSİTE
Rabia'nın çamaşır makinesinin sesiyle ritm tuttuğunu fark eden anne Aytek, kızını müzikle tanıştırdı. Keman, şan ve piyona dersleri alan Rabia, son 5 yıldır da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda yarı zamanlı öğrenci olarak müzik eğitimleri aldı. Kendisi gibi olan arkadaşlarına tavsiyelerde bulunan Rabia, "20 yaşımdayım ve 20 enstrüman çalabiliyorum. Enstrüman çalmayı ve müziği çok seviyorum. Yetenek sınavları için çalışıyorum. Üniversiteye gideceğim. Müzik öğretmeni olup kendim gibi öğrencileri yetiştirmek istiyorum. Müziği seven ve yetenekli olan tüm engelli arkadaşlarıma müzikle uğraşmalarını tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

Yunus Emre KAVAK