Otizme destek

Otizmli öğrenciler muhteşem gecede buluşacak. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin hayata geçirdiği ‘Sekizinci Renk Otizm Farkındalık Projesi’ ile Türkiye’nin tüm özel çocukları kucaklanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2016 Güncelleme 02 Nisan 2016, 00:00
Otizme destek

İÇİNDEKİLER

HASAN Kalyoncu Üniversitesi tarafından hayata geçirilen "Sekizinci Renk Otizm Farkındalık Projesi", Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımlarıyla 8 Nisan Cuma günü saat 19.00'da Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek lansman gecesiyle başlayacak. Projenin Amacı Otizm Vakfı, Dernekleri ve Federasyonu, özel eğitim okullarında öğrencisi olan aileler, eğitmenler ve sanatçıların katılacağı gecede Mustafa Ceceli OTİZM Korosu ile birlikte şarkılar söyleyecek. Ayrıca NilKaraibrahimgil otizmli çocuklar için özel olarak bestelediği "Sekizinci Renk" proje şarkısını OTİZM Korosu ile birlikte ilk kez seslendirecek. "Sekizinci Renk" projesi, yeni "Sekizinci Renk Bakım ve Eğitim Merkezleri"nin açılmasını hedefliyor. Sakine Kalyoncu Özel Eğitim Merkezi, 27'si erkek ve 7'si kız olmak üzere hali hazırda 34 öğrenciye eğitim veriyor. "Sekizinci Renk" projesi kapsamında; Sakine Kalyoncu Çocuk Eğitim Merkezi'nde yapılan çalışmanın, Türkiye'yi kucaklayacak niteliğe büründürülmesi amaçlanıyor.

'SEKİZİNCİ RENK' KİTABI
Proje lansmanı için hazırlanan "Sekizinci Renk" kitabı, Türkiye'nin değerli sanatçılarının en sevdikleri film sahnelerinden oluşan bir boyama kitabı... Kitapta; çocuk ve yetişkinlerin boyayabileceği birer ilüstrasyona dönüştürülen sahnelerle beraber, sanatçıların otizm ile ilgili mesajları da yer alacak. Kitabın tüm geliri otizmli çocukların eğitimine aktarılacak. Kitapta yer alan sanatçılar: Aşkın Nur Yengi, Atiye, Bedük, Behzat Gerçeker, Bengü, Berksan, Burcu Güneş, Can Bonomo, Cengiz Kurtoğlu, Emre Altuğ, Emre Kaya, Erdem Ergün, Erdem Kınay, Ferhat Göçer, Fettah Can, Fikret Dedeoğlu, Gökhan Türkmen, İrem Derici, Kutsi, Levent Yüksel, Manga, Mehmet Erdem, Merve Özbey, Muazzez Ersoy, Murat Boz, Mustafa Ceceli - Nil Karaibrahimgil - Oğuzhan, Koç, Orhan Gencebay, Özgün, Serdar Ortaç, Serkan Kaya, Tuna Velibaşoğlu, Yaşar, Zara.