Karanlık aydınlar

Hasan Cemal, Oya Baydar ve Baskın Oran'ın da aralarında bulunduğu 200'den fazla sözde aydın, YPG'ye destek çıkan bir bildiri yayınladı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2016 Güncelleme 19 Şubat 2016, 01:40
Karanlık aydınlar

İÇİNDEKİLER

PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG, Ankara'yı kana buladı. Ama sözde aydılar, bu karalık ellere sahip çıktı. Yayınladıkları bildiri ile PKK'ya destek veren akademisyenlerin ardından kendisine aydın diyen 200'den fazla kişiden yeni bir bildiri geldi. Bu kez sözde aydınlar, 28 insanın canını alan alçak terör örgütünü, yere göğe sığdıramadı.

İKTİDARA SUÇLAMA
Baskın Oran, Ömer Faruk Eminağaoğlu, Hasan Cemal, Betül Karakaş, Gençay Gürsoy, Gün Zileli, Murat Belge, Nur Sürer, Ragıp Zarakolu, Ramazan Gezgin, Sibel Özbudun, Yücel Sayman, Yücel Tunca, Zeynep Tanbay, Zeynep Tozduman, Pınar Aydınlar, Ziya Bayram ve Zuhal Erel gibi isimlerin imzaladığı ihanet bildiride şöyle denildi: "Mevcut iktidar; düşünülebilecek ne kadar bölgesel ve evrensel aktör varsa, yani Esad'ı, PYD'yi, Rusya'yı, ABD'yi, İran'ı, AB'yi... düşman ilan etmiş bulunuyor. Bir yandan "angajman kuralları"nı ileri sürerek uçağını düşürdüğü Rusya'yı NATO'ya şikâyet ediyor, diğer yandan Şangay'a girmek istiyor ve Türkiye'yi S. Arabistan ile Katar'ın müttefiki ilan ediyor. Suudi uçaklarını İncirlik'e indirdi. Rusya vurur diye uçak kaldıramadığı için, Suriyeli Kürtleri (aynen Türkiyeli Kürtler gibi) "Fırtına Topu" ateşine tutmakla övünüyor. Kimselerin böyle bir ortamda Türkiye'yi savaşa girmeye zorladığı yok. 1 Mart 2003 Tezkeresi'nde deneyip yapamadığı şeyi, Türkiye'yi bir kirli savaşa sokup perişan etme imkanını R. T. Erdoğan'a tanımayacağız!"... Bu bildiri, sözde aydınların karanlık yüzünü birkezdaha ortaya koydu. Sosyal medyada, "siz kimin maşasısınız" yorumları yapıldı.

Pınar Aydınlar, PKK'nın siyasi temsilcisi HDP'nin peşinden ayrılmadı. Ankara'da 28 kişiyi katleden kalleş örgütün Suriye'deki uzantısı YPG için hazırlanan bildiriye hiç düşünmeden imza attı.