'Asın bu şeytanı'

Bağdat Caddesi'nde genç bir kıza tecavüz eden canavara lanet yağdı. Skandal, Türkiye'yi sarstı. Vatandaşlar, sanal alemde "Asın bu şeytanı" diye haykırdı. Çok sayıda ünlü isim de vahşete sessiz kalmadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2016 Güncelleme 28 Ocak 2016, 02:08
’Asın bu şeytanı’

İÇİNDEKİLER

Kadına yönelik cinsel ve fiziksel şiddete karşı öfke patlaması yaşandı. İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yaşanan tecavüz skandalı ise öfkeyi ikiye katladı. Geçtiğimiz Cumartesi günü Bağdat Caddesi'nde evine doğru yürüyen 19 yaşındaki E.F.B., boğazına bıçak dayayan Cengiz A.'nın tecavüzüne uğradı. Genç kız, kendisini aracına bindirmek isteyen saldırgandan son anda kaçtı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından kamera görüntüleri incelemeye alındı. Kimliği belirlenen evli ve 2 çocuk babası saldırgan, Pendik'deki evinde yakalandı. Tutuklanan Cengiz A. önce "Genç kızla kendi isteğiyle birlikte oldum" yalanını attı. Daha sonra "Şeytana uydum" ifadesini kullandı. Türkiye ise ayağa kalktı. Kadın erkek herkes Cengiz A.'nın en ağır cezayı alması için çağrı yaptı. Sosyal medyada "Sessiz kalmıyoruz" kampanyası başlatıldı. "Asın bu şeytanı. Canavara idam" talepleri çığ gibi arttı. Vahşete ünlü isimler de sessiz kalmadı:

GÜLBEN ERGEN:
"Sokakta çıplak gezen bir kadın olsam bile bana tecavüz etme hakkın yoktur" Dick Gregory. Tecavüz insanlık ayıbıdır! Hayvanlık değildir! Şeytanlıktır!

DEMET AKALIN:
Kökünüz kurusun! İdamı getirin artık yeter ya...

ECE ERKEN:
2 çocuk babası! O evlatlarının yüzüne nasıl bakabildin pislik!

CEM DAVRAN:
Tecavüz denilen iğrençliğe 'ama'lı cümle kurmak daha beter iğrençliktir!

DİDEM SOYDAN:
"Şeytana uydum" diyeni "Ateş sana bir şey yapmaz" diyerek yakacaksın.

DOĞA RUTKAY:
Kadın kollarım, bacaklarım, başımdır. Yavrum, annem, karım, kız kardeşimdir... Sessiz kalmıyoruz.

Boğazına bıçak dayadığı E.F.B.'ye tecavüz etikten sonra genç kızın cep telefonunu ve 65 lirasını gasp eden Cengiz A.'nın 8 ayrı suçtan sabıkalı olduğu belirlendi. Olaya ilişkin ortaya çıkan görüntüler ise tüyler ürpertti! Vatandaş, "Canavar en ağır cezayı alsın" dedi.

Genç kıza tecavüz eden Cengiz A.'nın bir halı yıkama firmasında personel taşıyıcılığı yaptığı ve kaçak çalıştığı belirlendi. Zanlının, kamera görüntülerine yansıyan minibüsünün torpidosuna serili bir futbol takımına ait kaşkol sayesinde yakalandığı tespit edildi.



SÖZCÜ HİÇ ŞIK OLMADI
Bağdat Caddesi'nde yaşanan tecavüz dehşeti, Türkiye'nin gündemini sarstı. Gazeteler, skandalı birinci sayfaya taşıdı. Her fırsatta iktidarı hedef alan Sözcü gazetesinin ise tecavüz haberini "Şık" adlı magazin ekinden duyurmasına tepki yağdı.

SELAMİ ÖZTÜRK'ÜN DERDİ 'MARKA DEĞERİ'

Kadıköy'ün eski belediye başkanı Selami Öztürk, tecavüz olayına ilişkin skandal bir tweet yazdı. Caddenin marka değerini savunan Öztürk, "Utanç verici olay Bağdat Caddesi'nde değil, Bostancı'da ara sokakta oldu. Marka değeri olan caddeyi harcamayın" ifadesini kullandı. Öztürk, tepkiler üzerine tweeti silmek zorunda kaldı.