Çetin mağdur

Tele-dolandırıcılar, milyonlarca lira vurgun yaptı. Prof. Dr. Karatay ve Yurtcan'ın ardından sahtekarların son kurbanı olan TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin, hırsızlara 50 bin lira yatırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ocak 2016 Güncelleme 14 Ocak 2016, 01:15
Çetin mağdur

İÇİNDEKİLER

TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin, telefon dolandırıcılarına kandı. Olay, anlaşmazlığa düşen dolandırıcılardan birinin ihbarıyla ortaya çıktı. Kendilerini polis olarak tanıtıp milyonlarca lira vurgun yapan tele-dolandırıcılar, akademisyenleri bile kandırdı. Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Canan Karatay ile ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan da sahtekarlara inandı! Dolandırıcılar, bu kez Ankara'da yaşayan TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin'i hedef aldı. Kendilerini polis olarak tanıtan hırsızlar, telefonla ulaştıkları Çetin'i, "Terör örgütü hesabınızı ele geçirmeye çalışıyor. Paranızı vereceğimiz hesaba aktarın" yalanıyla kandırdı. Çetin ise bankadaki 50 bin lirasını verilen hesaba yatırdı.

ARKADAŞLARINI İHBAR ETTİ

İstanbul Laleli'de bulunan bir banka şubesine giderek parayı çekmek isteyen 3 dolandırıcı arasında parayı bölüşme meselesi yüzünden anlaşmazlık çıktı. Payına düşen parayı az bulan hırsızlardan A.A., henüz bankada olan arkadaşlarını polise ihbar etti. A.A., Ankara'da oturan eski milletvekili Hikmet Çetin'i aradıklarını ve hesabındaki parayı kendi hesaplarına havale ettirdiklerini söyledi. Bu ihbar üzerine harekete geçen polis, Hikmet Çetin'i arayıp durumdan haberdar etti. A.A. ile işbirlikçi arkadaşları yakalandı. Şüphelilerden ikisi tutuklanırken, A.A. serbest bırakıldı. Hikmet Çetin'in parasının büyük bölümünü geri alacağı açıklandı.

BİZ KANDIK SİZ KANMAYIN
Tele-dolandırıcılar Prof. Dr. Canan Karatay, Prof. Dr. Erdener Yurtcan ve Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın ağabeyi emekli Tuğgeneral ağabeyi Kenan Sancar'ı da kandırmıştı. Karatay'ın hırsızların hesabına yatırdığı 50 bin dolar kurtarılırken, Yurtcan 4.5 milyon lirasını kaptırmıştı. Karatay ile Yurtcan'ın Emniyet'in düzenlediği çalıştayda "nasıl kandırıldıklarını anlatacakları açıklanmıştı.