Naklen işkence

Kocaeli'ndeki rehabilitasyon merkezinde skandal görüntüler ortaya çıktı. Bir kadın görevli, engelli çocuklara türlü işkenceler yapıp kahkahalar attı. Erkek çalışan ise vahşete seyirci kaldı. Yürek yakan anlar saniye saniye kameralara yansıdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2015 Güncelleme 18 Aralık 2015, 01:39
Naklen işkence

İÇİNDEKİLER

Kocaeli'de bulunan bir rehabilitasyon merkezinde çocuklara yapılan kötü muamele ortaya çıktı. Skandal, Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşandı. Aileleri tarafından daha iyi bakılmaları için merkeze teslim edilmiş ya da kimsesiz oldukları için merkezde kalan engelli çocuklara işkence yapıldı. Kameralara yansıyan görüntüler ise herkesin yüreğini yaktı. Görüntülerde M.A. adlı kadın bakım elemanı, sözünü dinlemeyen engelli genci yere yatırdı. Çocuğun boğazını sıktı, tokat attı. Bununla da yetinmeyen M.A. çocuğa hakaretler ve tehditler yağdırdı. Engelli çocuk ise korkudan sesini bile çıkaramadı. Başka bir görüntüde ise M.A., banyoya soktuğu engelli çocuğu hortumla ıslattı. Önce kaynar suyla sonra da soğuk suyla işkence yaparak kahkahalar attı. Erkek görevli de tehditler savurarak M.A.'nin kahkahalarına katıldı.



SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Kan donduran işkence görüntüleri saniye saniye kameralara yansıdı. Görüntüleri izleyen eğitimcilerden tepki yağdı. Rehabilitasyon merkezindenin yakınındaki Avni Akyol İlkokulu öğretmenleri, "Merkezden zaman zaman sesler geliyordu. Merkezdeki görevlilere dayak atılıp atılmadığını sorduk. Dayak olmadığını, her yerde kamera sisteminin olduğu yanıtını aldık" ifadesini kullandı. Kocaeli Valiliği ise M.A.'nın görevine son verildiğini ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.