Barışa gelin

Rusya ile yaşanan gerilim tırmanırken, Bodrum'daki Rus gelinler yüzlerine Türk ve Rus bayrakları çizip 'barış' kokteyli verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2015 Güncelleme 06 Aralık 2015, 01:25
Barışa gelin

İÇİNDEKİLER

Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağı, iki ülke ilişkilerini vurdu. Hızla yükselen tansiyon, Türkiye'de yaşayan Rus gelinleri tedirgin etti. Antalya'dan sonra Bodrum'da yerleşik Rus, Ukrayna ve Belarus uyruklu 30 gelin, düzenledikleri 'barış kokteyli' ile barış çağrısı yaptı. Rus ve Ukraynalı iki ekonomistin kurduğu, müdürlüğünü bir Türk'ün yaptığı sağlık ve güzellik merkezinde toplanan gelinler, dostluk mesajı verdi.

200 RUS, 60'TAN FAZLA UKRAYNALI YERLEŞİK
Çocukları ile birlikte yüzlerine Türk bayrakları ile kendi ülkelerinin bayraklarını çizen 30 kadın, barış istedi. Merkezin Türk müdürü 33 yaşındaki Dilek Şahin, ilçede yaşayan Rus gelinlerin sayısının 200'ü, Ukraynalı gelinlerin sayısının da 60'ı aştığını belirtti. Şahin, "Bodrum, Birleşmiş Milletler (BM) gibi oldu. Siyasilerin arasında yaşanan gerginliğin hiçbiri burada görülmüyor" diye konuştu.

'BİZ BURADA KARDEŞ GİBİYİZ'
Gerilimin kendilerini üzdüğünü söyleyen 31 yaşındaki Rus gelin Yulia Öner, Türk eşlerinin tutuklanma korkusuyla Noel tatili için Rusya'ya gidemeyeceğini ifade etti. Öner, şöyle konuştu: "Ben tüm Rus ve Ukraynalı vatandaşlarımıza Bodrum'a Türkiye'ye gelmeleri için çağrıda bulunuyorum. Türkiye'de hiçbir güçlük ve zorluk yaşamazsınız. Gelin tatilinize devam edin. Bizler burada kardeş gibi yaşıyoruz."