RTÜK'ten FETÖ sözüne ceza

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2015 Güncelleme 24 Kasım 2015, 01:34
RTÜK’ten FETÖ sözüne ceza

İÇİNDEKİLER

RTÜK bir skandala daha imza attı. Terör örgütüne 'terör örgütü' demeye ceza verdi. Kurumun şaşırtan cezası, 31 Temmuz'da Ulusal Kanal'a telefonla bağlanan gazeteci Sebahattin Önkibar'ın Paralel Yapı ile PKK arasındaki ilişkiyi anlattığı sözleri nedeniyle verildi. Önkibar, "Kesin belgeli olarak elimizde Fethullah Gülen Terör Örgütü ile PKK arasında çok somut, çok organik ilişkiler var... Ekrem Dumanlı, Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Müdürü, Diyarbakır Belediyesi'ne niye gitti? Niye o ziyareti yaptı? Dolayısıyla, bunu görmek için âlim olmak gerekmiyor. Görmemek için salak ya da hain olmak gerekiyor" dedi.

RAPOR ÖNEMSENMEDİ

Paralel Yapı'nın şikayeti üzerine konu incelemeye alındı. Uzman raporunda konunun mahkemelerinin yetkisine girdiği, RTÜK kapsamında olmadığı kaydedildi. Ancak 7 Ekim'de toplanan kurul, uzman görüşünü dikkate almadı. Ceza kararı çıkardı. Açıklamada, "FETÖ' ifadeleri kamuoyunu olumsuz etkileyebileceği" belirtildi.


Gazeteci Sebahattin Önkibar, RTÜK'ün aldığı karara şaşırmadığını belirtti. Söz konusu kanal da alınan bu haksız karar sonrası mahkemeye başvuracaklarını ve itiraz edeceklerini duyurdu


Fatih ULAŞ