Özgecan tehdidine beraat çıktı

Konya'da 20 yaşındaki genç kızı, 'İkinci bir Özgecan vakası neden yaşanmasın' diyerek tehdit eden minibüs şoförü beraat etti. 'Alıkoyma'dan ise 6 ay hapis cezası aldı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Kasım 2015 Güncelleme 23 Kasım 2015, 00:00
Özgecan tehdidine beraat çıktı

İÇİNDEKİLER

Üniversite öğrenci 20 yaşındaki Özgecan Aslan, 11 Şubat'ta minibüste hunharca katledildi. Tüm Türkiye ayaklandı. Caniler, en ağır cezalara çarptırıldı. Daha gencecik yaşta hayata veda eden Özgecan, kadına yönelik şiddetin simgesi haline geldi. Konya'da ise yaklaşık 8 önce de ikinci Özgecan Aslan vakası yaşandı. Selçuk Üniversitesi 2'nci sınıf öğrencisi R.U., geçen 27 Mart günü kampus içinde durakta bir süre tramvayın gelmesini bekledi. Ancak tramvay gelmedi. Bunun üzerine bir minibüsü durdurup bindi.

GÜZERGAH DEĞİŞTİRDİ!

Araç içindeki yolcular indikten sonra iddiaya göre minibüs, güzergah dışına çıkıp ağaçlık alanın bulunduğu caddeye döndü. Genç kız, şoföre tekrar 'Neden ormanlık alana gidiyorsunuz?' diye sorması üzerine iddiaya göre şoför E.A.D., aynaya bakarak, geçen Şubat ayında Mersin'de bindiği minibüste vahşice katledilen Özgecan Aslan'ı kastederek "İkinci bir Özgecan olayı neden yaşanmasın?" dedi. R.U., bunun üzerine bağırarak inmek istediğini söyledi. R.U.'nun telefonunun çalması üzerine şoför, minibüsü durdurdu. R.U. da hızla minibüsten indi. Soluğu ise karakolda aldı. Polis, A.D.'yi minibüs durağında yakalayarak gözaltına aldı.

DELİL YETERSİZ!
E.A.D., hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 'Kişiyi hürriyetten yoksun bırakma ve tehdit' suçlamalarıyla yargılanmaya başlandı. Mahkeme, geçen 12 Kasım tarihinde sonuçlandı. Davaya katılmayan minibüs sürücüsü E.A.D.'ye 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Minibüs şoförü E.A.D., kız öğrenciyi tehdit suçundan ise delil yetersizliğiyle beraat etti.