Kızım olmadan asla!

Türkiye'de doğum yaptıktan sonra ölen Kamerunlu Nkeni'nin kızı, baba ile dedeyi karşı karşıya getirdi. Bakanlık velayeti dedeye verdi. Baba Jules, 'Kızımı almadan gitmem' dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Kasım 2015 Güncelleme 23 Kasım 2015, 00:00
Kızım olmadan asla!

İÇİNDEKİLER

Kamerun'dan, Avrupa'ya geçmek için İzmir'e gelen, Tamfu Nancy Nkeni, bebeğini dünyaya getirdikten sonra tüberkülozdan öldü. Tedavisi sırasında, HIV virüsü taşıdığı ortaya çıkan Nkeni'nin kızı, çocuk yuvasına verildi. Nkeni'nin cenazesinin kaldırılması için İstanbul'daki Kamerunlular Derneği aracılığı ile ABD'de yaşayan ailesine ulaşıldı. Baba Wılson Tamfu Gwei, acı haberi aldıktan sonra İzmir'e geldi. Adli Tıp Kurumu'ndaki kızının cenazesini teslim alan Wılson Tamfu Gwei, onu ülkesi Kamerun'a götürmek istedi. Ancak bunun için yeterli maddi imkanının olmaması nedeniyle Tamfu Nancy Nkeni'nin cenazesi, babasının yanı sıra avukatı Emine Sarı ve bir arkadaşının katılımıyla, 3 kişi tarafından İzmir'deki Paşaköprüsü Hıristiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DEDEYE İZİN ÇIKTI
Kızının ölümüyle büyük üzüntü yaşayan Wılson Tamfu Gwei, torununu almak için bakanlık düzeyinde girişimlere başladı. Bu sırada bebeğin babası olduğunu ileri süren Tenkeu Jean Jules, Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bebeğin büyükbabaya verilmesini uygun buldu. Jules'in kızı için açtığı davanın ise önümüzdeki günlerde, İzmir'de aile mahkemesinde görüleceği belirtildi. Avukat Emine Sarı, "Küçük bir kriz çıktı. Bebeği, babası da istemişti. Zaten baba ile büyükbaba birbirlerini tanıyor. Babaya DNA testi yapılacak. Bebek de bir an önce gerçek ailesine kavuşmuş olacak" dedi.


Tamfu Nkeni, daha iyi bir hayat sürmek için Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitmek istedi. Yasadışı yolları tercih ettiği için gözaltına alındı. Ancak hasta olduğu ortaya çıktı. Kızını doğurduktan sonra öldü. İzmir'de toprağa verildi.